Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Květ ze Šumavy
rok natočení:1927
film: Květ ze Šumavy / Květ ze Šumavy (1927)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
02.01.2015, 11:13:42

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Melodrama
info zde :

Obsah filmu:

Dáňa Lorencová pocházela z chudé horské vesničky. Její bratr Petr byl pašerák a přivedl celou rodinu do neštěstí. Když ho hledali četníci, vzala matka vinu na sebe. Petr uprchl, matka byla zatčena a mladičká Dáňa musela opustit domov. Ve městě jí však štěstí přálo, stala se slavnou tanečnicí. Před divadlem, kde Dáňa tančila, denně stával drožkář Kalvoda. Jednoho dne dostal zprávu od syna Jiřího, že se mu nepodařilo vybudovat si v horách lékařskou praxi a že se tedy vrací domů. Kalvoda mu opatřil místo lékaře v divadle. Tam se Jiří znovu setkal s Dáňou - poznali se před časem v Dánině vesnici - a oba se do sebe zamilovali. Do jejich života však neblaze zasáhl Petr. Zjistil, že Dáňa žije v blahobytu, a začal ji vydírat. Jiří, který Petra neznal, na něho žárlil, a mezi ním a Dáňou došlo k roztržce. Smířila je až Dánina matka, kterou nalezl Jiří náhodou na ulici zcela vysílenou, když ji propustili z vězení.
================================================================

Dáňa Lorencová comes from a poor mountain village. Her brother Petr is a smuggler and his illegal activities bring disrepute and misfortune upon the whole family. When the police come looking for him, his mother takes the blame upon herself. Petr escapes, his mother is arrested and young Dáňa has to leave home. In the city, however, luck befalls her and she becomes a famous dancer. Everyday, Kalvoda, the coachman, stands in front of the theatre where Dáňa dances. One day, he gets news from his son Jiří. He hears that Jiří has been unable to establish a medical practice in the mountains and has returned home. Kalvoda secures him a position as a doctor in the theatre. There, Jiří meets once again with Dáňa, they recognise each other from the past in Dáňa's village and fall in love with each other. However, the ill-fated Petr meddles in their lives. He discovers that Dáňa lives in prosperity and starts to blackmail her. Jiří, who does not know who Petr is, becomes jealous and they quarrel openly. They are reconciled when Dáňa's mother meets Jiří by chance in the street, completely debilitated after her release from prison.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Námět
Kameraman
Architekt
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
divadelní ředitel
Dáňa
postilion Krušina
Mefisto
dr. Jiří Kalvoda
Petr Lorenc

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
drožkář Kalvoda



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 307 krát
vygenerovano za: 0.2039 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)