Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Černé oči, proč pláčete...?
rok natočení:1930
film: Černé oči, proč pláčete...? / Černé oči, proč pláčete...? (1930)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
03.02.2015, 21:57:08

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Melodrama
info zde :

Obsah filmu:

Na vesnickém nádraží čeká farář na mladého kaplana Marcela a velkostatkář Jarský na svou dceru Martu. Marcel se ubytuje na faře. Oknem zahlédne Martu, jak klade věnec na hrob své matky. Svůdnice Xena, snoubenka Jarského, koketuje ve svém budoáru s majorem. Major a Xena se setkají ve Stromovce s nadporučíkem Pavlem Čermákem. Na Marcelovo kázání se schází celá ves. Přijede i Xena s balíčkem od Marcelovy matky, která je u Xeny komornou. Marcel s Martou navštíví chudé stavení opilce Trnky. Jeho žena je nemocná, děti hladové. Marcelova matka náhle zemře. Marcel po mši oznamuje ohlášky Marty a Pavla. Marta v Praze vyhledá Xenu a setká se u ní s majorem. Vzápětí to sdělí otci. Kaplan zachrání opilého Trnku před utonutím, ale sám onemocní. Xena se bez úspěchu pokouší svést Pavla. Marcel umírá. V kostele se koná svatba Marty s Pavlem. Oddává je farář, v jehož tváři Marta zahlédne tvář Marcelovu.
================================================================

A priest is waiting for the young chaplain Marcel at a village railway station The landowner Jarský is also there, waiting for his daughter Marta. Marcel settles in at the parsonage. Through the window, he sees Marta carrying a wreathe to her mother's grave. The tempress Xena, betrothed to Jarský, flirts in her boudoir with the major. The major and Xena meet first lieutenant Pavel Čermák in Stromovka park. The whole village comes to hear Marcel's sermon. Xena also comes with a parcel from Marcel's mother, who is Xena's chambermaid. Marcel and Marta visit the old home of Trnka, the drunk. His wife is ill, their children are hungry. Marcel's mother suddenly dies. After the mass Marcel calls the banns of Marta and Pavel. Marta visits Xena in Prague and meets the major there at her house. She hurries to tell her father. The chaplain saves the drunk Trnka from drowning but he himself becomes ill. Xena tries in vain to seduce Pavel. Marcel is dying. Marta and Pavel's wedding takes place in the church; they are married by the priest in whose face Marta gets a glimpse of the face of Marcel.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
nadporučík Pavel Čermák

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vojenský sluha Martin
důstojník
napravený opilec Trnka
arář



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 410 krát
vygenerovano za: 0.2218 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)