Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Maryša
rok natočení:1935
film: Maryša / Maryša (1935)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
102 min.
přidal
admin
film přidaný
04.07.2015, 14:09:53

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Postaršímu vdovci, mlynáři Vávrovi, se zalíbí Maryša Lízalová. Lízalovi sňatek své dcery s bohatým mlynářem podporují. Maryša nechce o Lízalovi ani slyšet. Miluje chalupnického syna Francka. Také dobře ví, že Vávra je hrubý a necitelný chlap a údajně zavinil smrt své první ženy. Ošklivě se chová také ke služce Rozáře, s níž má nemanželské dítě. Před nerovným sňatkem varuje Lízala i farář. Francek je odveden na vojnu a Maryša zůstává se svou láskou sama. Lízalovi dále neústupně na Maryšu naléhají a když jí po čase sousedka nalže, že má Francek dávno jinou lásku, dívka se podvolí a za Vávru se provdá. Přijme jeho tři děti jako vlastní a snaží se snášet i nemilovaného muže. Když se Francek vrátí z vojny, Maryše nastane hotové peklo. V hospodě se střetnou Francek, Lízal i Vávra a ve rvačce se pobijí. Francek za Maryšou chodí do mlýna a mlynář ho chce proto zastřelit. Zoufalá žena namíchá manželovi do kávy jed. Po jeho smrti je odvedena do vězení.

================================================================

An elderly widower, the miller Vávra, has taken a fancy to Maryša Lízalová. The Lízals are keen to wed their daughter to the wealthy miller. Maryša, however, will not hear of the marriage. She loves a small holder's son Francek. She also knows that Vávra is a coarse and insensitive man and is rumoured to have caused the death of his first wife. He also treats the maid Rozára unkindly with whom he has a child out of wedlock. Even the priest warns Lízal of the unequal match. Francek is taken off to the army and Maryša is left on her own. The Lízals continue to urge their daughter to marry Vávra and, when a neighbour later tells her that Francek has long since been seeing another girl, she gives way and marries Vávra. She accepts his three children as her own and tries to exist in a loveless marriage. When Francek returns from the army, Maryša's life is turned upside down. Francek, Lízal and Vávra meet in the pub and start a fight. Francek goes to see Maryša in the mill and the miller is determined to shoot him. The desperate woman puts poison in her husband's coffee. After his death she is led away to prison.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Scénarista
Scénarista
Namlouvá
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Lízal
starosta

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
četník#1



Film je v jazycích..
Čeština (1935)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1935)
Formát obrazu
CDS 35mm (1935)

Název
Režie
Přečteno: 330 krát
vygenerovano za: 0.1036 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)