Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Teï zas my
rok natočení:1939
film: Teï zas my / Teï zas my (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
72 min.
přidal
admin
film přidaný
22.07.2016, 16:51:42

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Továrník Hložek je v neustálém sporu se synem Jiřím. Jiří chce modernizovat továrnu, otec se bojí, že nové stroje připraví dělníky o práci. Zprávy o modernizaci továrny rozdělí zaměstnance na dva nepřátelské tábory. Aby zamezil nepokojům, nabídne Hložek synovi za jeho odchod peníze z dědictví po matce. K největším odpůrcům Jiřího patří dva starší zaměstnanci podniku - korespondent Málek a účetní Mazara. Ve snaze mladého muže kompromitovat, vsunou mu tajně do kapsy peníze, určené na mzdy. Jiří se domnívá, že peníze jsou od otce a ponechá si je. S penězi v ruce ho zahlédne mladá vychovatelka továrníkovy dcerky Amálka, která ho tajně miluje. Když na Jiřího padne podezření z krádeže, vezme Amálka vinu na sebe. Tehdy se v Málkovi a Mazarovi pohne svědomí. Účetní dokonce na Amálčinu záchranu obětuje vlastní úspory. U soudu je pak prokázána nevina Amálky i Jiřího. Po letech řídí Jiří zmodernizovanou továrnu se svou Amálkou.

================================================================

Factory owner Hložek is constantly at loggerheads with his son Jiří. Jiří wants to modernise the factory but his father fears new machinery will put some of his workers out of their jobs. The employees themselves are divided into two groups about reports of modernization of the factory. To ensure industrial peace Hložek offers his son money from his late mother's inheritance in return for leaving the factory. Two of Jiří's staunchest opponents in the factory are two old hands - the correspondent and the accountant. In an attempt to corrupt him they slip some money from wages into his pockets. Jiří assumes the money is from his father and so keeps it. Amálka, the young governess of Hložek's daughter, sees him with the money in his hands. Out of love for Jiří she takes the blame on herself when he is accused of theft. This arouses pangs of conscience in the correspondent and the accountant. The accountant even uses his own savings on Amálka's legal defence. In court Amálka and Jiří are found innocent. Years later we see Jiří managing the modernized factory with his wife Amálka.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
státní návladní
kočí



Film je v jazycích..
Čeština

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Název
Režie
Přečteno: 277 krát
vygenerovano za: 2.7057 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)