Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Tři knoflíky
rok natočení:1945
film: Tři knoflíky / Tři knoflíky (1945)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
23.07.2016, 18:23:20

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Krátkometrážní
Krátkometrážní
info zde :

Obsah filmu:

V noci se vrací domů z flámu Karel Pinc. Ještě později se také opilý vrací jeho spolubydlící, muzikant Ferda. Znovu se oba pobaví vzpomínkou na pana radu, kterému Karel tajně odřízl tři knoflíky z kabátu. Karel je prodavačem v obchodě s pánskou konfekcí a nepřichází do práce v dobré formě. Přesto svému vedoucímu Tlapákovi sdělí, že jednou převezme jeho obchod. Postarší muž jej však upozorní na vše, co se ještě bude muset naučit. Karel si musí uvědomit, že svůj podnik reprezentuje i ve volném čase. To znamená, že se bude vhodně oblékat, že se nebude s pohrdáním vyjadřovat o zboží, které prodává. Také s jeho chováním k dívce, se kterou chodí, není vše v pořádku. Karel se zastydí za své chyby. Nakonec se vloudí do šatny v kavárně a panu radovi přišije knoflíky, které schovával ve své kapse.

================================================================

One night Karel Pinc returns from a night on the town. His room-mate, the musician Ferda, gets back even later, drunk. Together they mirthfully recall how Karel cut three buttons off the councillor's coat without him knowing. Karel, a salesman in a men's clothing shop, does not get to work in good shape. But he nevertheless tells his boss that one day he will take over the shop from him. The older man points out how much Karel still has to learn. Karel must realise, he says, that he represents the business even outside working hours. That means he will dress smartly and will not talk slightingly of the things he sells. Also his behaviour with his girlfriend is not in order. Karel is ashamed of his mistakes. Finally he creeps into the cafe cloakroom and sews the buttons back onto the councillor's coat.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1945)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1945)
Formát obrazu
CDS 35mm (1945)

Název
Režie
Přečteno: 177 krát
vygenerovano za: 0.0512 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)