Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dnes o půl jedenácté
rok natočení:1949
film: Dnes o půl jedenácté / Dnes o půl jedenácté (1949)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
84 min.
přidal
admin
film přidaný
11.01.2017, 22:52:53

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Crime
Kriminální
info zde :

Obsah filmu:

Krátce po skončení druhé světové války. Celá republika usiluje o obnovu hospodářského života, někde to však pořádně skřípe. Na příklad na stavbě firmy Koudelák není zdaleka všechno v pořádku. Asistent Beránek upozorňuje majitele stavební firmy, že budova, která se staví, není dostatečně zajištěna. O nepořádcích na stavbě hovoří i s Koudelákovou dcerou Alenou, s níž se sejde na taneční zábavě, aby oslavil své narozeniny. Alena však nechce o ničem slyšet. Druhý den je Beránek v bezvědomí nalezen ve světlíku domu, kde bydlí Alena a také polír Klimeš, s nímž se kvůli stavbě Beránek rovněž dostal do rozporu. Beránek po převozu do nemocnice zemře. Jeho vraždu vyšetřují kriminalisté Zouplna a Šimák, který je specialistou na černý trh. V podezření je několik osob: polír Klimeš, šmelinářský obchodník Matuška, Alena a její milý Bártl. Šimák však odhalí jiného pachatele. Večer pozve všechny zúčastněné na stavbu a tam usvědčí pravého vraha - stavitele Koudeláka.


================================================================

Shortly after the end of the Second World War. The whole country is striving to recover its economic life, but in some places there really seems to be a hitch. For example, on the construction site of the Koudelák company, nothing is quite as it should be. The assistant Beránek is warning the owner of the construction company that the building they are working on is not safe enough. He discusses the irregularities at the construction site with Koudelák's daughter Alena, whom he takes to a dancing party to celebrate his birthday. But Alena doesn't want to hear about it. The next day, Beránek is found lying unconscious in the light shaft of the house in which Alena lives, as does the foreman Klimeš with whom Beránek had a fight over the work. Beránek dies on the way to the hospital. His murder is being investigated by criminologists Zouplna and Šimák, who is a specialist in the black market. Several people are suspected of murder: foreman Klimeš, black marketer Matuška, Alena, and her beloved Bártl. But Šimák discovers a different murderer. He invites everyone involved to the construction site that evening and there reveals the real killer - the building contractor Koudelák.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
továrník
tajný policista Skopal

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vrátný Paroubek
pacient#1
řidič Karel
zákaznice u Matušky#1



Film je v jazycích..
Čeština (1949)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1949)
Formát obrazu
CDS 35mm (1949)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1949
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 243 krát
vygenerovano za: 0.1167 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)