Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Novoroční dar
rok natočení:1953
film: Novoroční dar / Novoroční dar (1953)
Základní info k filmu
typ filmu: Studentský film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
09.09.2017, 19:07:59

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Povidkový
info zde :

Obsah filmu:

Do bytu radního Bubky je dopravena veliká bedna. Je to dar profesora Širokého z Prahy, který u jeho rodiny nějakou dobu bydlel. V bedně je krásná prosklená skříň na knihy. U Bubků však do ní nemají co dát. Manželka proto panu Bubkovi poradí, aby si nechal od pražských knihkupců poslat nějaké knihy "na ukázku". Po očekávané návštěvě profesora Širokého je přece mohou zase vrátit. Skutečně zanedlouho přijdou zásilky drahých knih. Radní pověří písaře Merunku, aby knihy do skříně srovnal. Ten z pilnosti vepíše do všech knih Bubkovo jméno. Ke všemu přijde zpráva, že profesor Široký nepřijede.

================================================================

A large crate is brought to councillor Bubka's flat. It is a gift from professor Široký from Prague who lived for a time with his family. The crate contains a beautiful glass bookcase. The Bubkas, however, have nothing to put in it. Mrs Bubková therefore tells her husband to get some Prague booksellers to send some books "on approval". After professor Široký's intended visit they can take them back. A consignment of valuable books arrives shortly after. The councillor asks the typist Merunka to arrange the books in the bookcase. In his diligence he writes Bubka's name in all of them. If that weren't enough, news comes that professor Široký is unable to visit after all.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1953)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1953)
Formát obrazu
CDS 35mm (1953)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1953
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 121 krát
vygenerovano za: 1.1799 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)