Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Snadný život
rok natočení:1957
film: Snadný život / Snadný život (1957)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
79 min.
přidal
admin
film přidaný
09.11.2018, 23:59:14

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Vysokoškolský student Boris Trojan je povrchní a lehkomyslný. Všeho chce dosáhnout nejsnazší cestou. Podaří se mu získat unikátní anglickou odbornou knihu o indické hudební teorii a bezostyšně z ní čerpá při zkouškách i při psaní diplomové práce. Svému příteli Petrovi odloudí dívku Janu. Když se setká s Dášou, dcerou vlivného dr. Landy, neváhá udržovat vztah současně s oběma dívkami. Boris má s Petrem roztržku kvůli Janě i podvodu se zkouškami a nakonec se odstěhuje z koleje do podnájmu, který vymámil na Janě. Jana je nejprve okouzlena Borisovými velkými slovy i jeho "odbornými znalostmi", ale postupně poznává jeho pravou povahu. Jednoho dne se Jana a Dáša setkají a uvědomí si, jak falešné je Borisovo kouzlo. Dáša v jeho podnájmu nalezne anglickou knihu. Pochopí, jak získal svoji pověst odborníka, a rozhodne se informovat profesora. Jana se vrací ke svým přátelům na kolej.

================================================================

University student Boris Trojan is superficial and frivolous. He wants to get everything without any effort. He manages to get hold of a unique English expert book about Indian music theory and uses it shamelessly during his exams and for writing his final thesis. He lures away his friend Petr's girlfriend Jana. When he meets Dáša, daughter of the influential Dr Landa, he doesn't hesitate in having a relationship with both girls. Boris quarrels with Petr over Jana and cheating on exams and he finally moves off the student hostel to a rented place, persuading Jana to go with him. At first, Jana is enchanted by Boris's big words and his "professional knowledge" but she slowly gets to learn his real nature. One day, Jana and Dáša meet and realize how fake is Boris's magic. Dáša finds the English book in his rented room. She realizes how he gained his expert reputation and decides to inform the professor. Jana returns to the student hostel and to her friends.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1957)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1957)
Formát obrazu
CDS 35mm (1957)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1957
Distributor
Československo
Kino

1957
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 167 krát
vygenerovano za: 0.1374 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)