Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Tam na konečné
rok natočení:1957
film: Tam na konečné / Tam na konečné (1957)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
88 min.
přidal
admin
film přidaný
26.11.2018, 21:17:19

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Na konečné tramvaje v domě Na Smyčce prožívají nájemníci své obyčejné životy. Studentka Olina se sblíží s Martincem, novým podnájemníkem bezdětných manželů Kovandových. Stará paní Malá pečuje po smrti své dcery o malou Haničku, nebo otec dívky je opilec a není schopen se o dítě postarat. Maruna, jejíž manžel je právě ve vězení, je uzavřená a o přátelství moc nestojí. Olina je s Martincem šastná až do doby, kdy otěhotní. Ukáže se, že Martinec je povrchní člověk, Olinu přesvědčuje o nutnosti potratu. Ta se však v poslední chvíli vzpamatuje a rozhodne se pro osud svobodné matky. Martinec se odstěhuje. Paní Malá náhle zemře, Haničku si k sobě rádi vezmou Kovandovi. Musí ji nakrátko vydat jejímu otci Peštovi. Ale když se mu ztratí, vrátí se Hanička ke Kovandovům. Na Silvestra si obyvatelé přejí všechno nejlepší, Olina tráví večer s opuštěnou Marunou. Kolem půlnoci veze Pešta Haničce dávno slíbenou panenku. Zastávka je však posunuta a Pešta se vrací tramvají zpátky. Zamrzlým oknem se dívá na dům Na Smyčce, kde žijí lidé se svými radostmi a smutky.

================================================================

Tenants of the house Na Smyčce, next to the tram terminal, are living their everyday lives. The student Olina is becoming close with Martinec, who recently started subletting at the Kovandas, a childless married couple. An old lady, Mrs Malá, is looking after little Hanička after her daughter's death, for the girl's father is a drunk, incapable of looking after the child. Maruna, whose husband is in prison, is reserved and not very friendly. Olina is happy with Martinec until she becomes pregnant. Then it becomes clear that Martinec is a superficial man, trying to persuade Olina that she should have an abortion. But she comes to her senses at the last moment and decides to become a single mother. Martinec moves out. Mrs Malá dies suddenly. The Kovanda couple gladly takes Hanička to live with them. They have to let her stay with her father Pešta for a short while. But after he loses her Hanička comes back to the Kovandas. On New Year's Eve, tenants are wishing each others all the best. Olina spends the evening with the deserted Maruna. Around midnight, Pešta brings Hanička a doll he promised her long ago. But the stop has been moved, and Pešta has to take a tram back. Through the frosty window of the tram he looks at the house Na Smyčce in which people live in joy and in sorrow.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1957)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1957)
Formát obrazu
CDS 35mm (1957)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1957
Distributor
Československo
Kino

1957
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 152 krát
vygenerovano za: 0.0747 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)