Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Zákon a svědomí
rok natočení:1957
film: Zákon a svědomí / Zákon a svědomí (1957)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
03.08.2019, 23:18:30

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Řidič nákladního auta Jan Koubek není příliš svědomitý. U benzinové pumpy si nafoukne pneumatiku, ale tlak v ní nezkontroluje. Tak se stane, že přehuštěná pneumatika při jízdě praskne a Koubek skončí se svým náklaïákem v příkopu. Má štěstí. Projíždějící řidič zastaví a vytáhne ho za pomoci svého automobilu. Koubek se zastaví po cestě v zájezdním hostinci. Napije se piva a neodolá ani tvrdému alkoholu. Pak klidně nasedne do vozu a pokračuje v jízdě. Tu však v opilosti nezvládne, přejede do protisměru a protijedoucí osobní automobil havaruje. Koubek nezastaví, šlápne na plyn a ujede. Zraněným lidem pomohou svědci autonehody. Podle jejich údajů hledají vyšetřovatelé pachatele. Řidič Koubek se v garáži snaží zamaskovat stopy po havárii. Doma usne a zdá se mu hrozný sen. Uvědomí si svou vinu a rozhodne se přihlásit na VB. Příslušníci však právě zvoní u jeho dveří.

================================================================

The truck driver Jan Koubek is not really assiduous. Filling his tire with air at the gas station, he forgets to control the pressure. Thus it happens that the overinflated tire bursts on the road and Koubek's truck ends up in a ditch. Koubek is lucky. A passing driver stops and pulls him out with his car. On the way, Koubek stops in the roadside inn. He drinks some beer and then fails to resist hard alcohol. That does not prevent him from getting back into the truck and driving on. Intoxicated, he drives the wrong way and causes a crash with an oncoming car. Koubek does not stop; he steps on the gas and drives off. The accident victims are helped by the witnesses of the car crash and assist the investigators in their search for the perpetrator. Koubek tries to hide the evidence of the crash in his garage. Falling asleep at home, he has a nightmare. He realizes his guilt and decides to report himself to the police the very next day. The police, however, are already at his door, ringing the bell.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1957)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1957)
Formát obrazu
CDS 35mm (1957)

Název
Režie
Přečteno: 108 krát
vygenerovano za: 0.0913 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)