Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Žízeň
rok natočení:1949
film: Žízeň / Žízeň (1949)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
106 min.
přidal
admin
film přidaný
03.09.2019, 18:51:04

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Katastrofální sucho v roce 1947 způsobilo na venkově velké potíže. V malé obci Klíčov má vodu jen sedlák Hánek, starý Hromádka a statkář Bervida. Ostatní musí denně vystát frontu, aby dostali trochu vody pro sebe a dobytek. Všichni litují, že na jaře odmítli návrh předsedy Kouby na stavbu obecního vodovodu. Hánek s několika dalšími sabotuje státní dodávky a s Bervidovou pomocí prodávají mléko a máslo na černý trh. Zemědělský referent Šejna slíbí Koubovi podporu při stavbě vodovodu, který nyní občané jednomyslně schválili. Kouba se energicky pustí do příprav, shání materiál, organizuje brigády, projednává tra vodovodu. Také Bervida na oko pomáhá, ve skutečnosti ale společné dílo různými způsoby maří. Tu slibuje, tu vyhrožuje, tu vydírá. Nakonec jsou však jeho pravé úmysly odhaleny. Zanedlouho se vesničané radují z první dodávky vody, která přitekla na náves dřevěnými koryty.

================================================================

The catastrophically dry weather of 1947 causes immense problems in the countryside. In the small village Klíčov, only farmers Hánek and Bervida and the old Hromádka have water. The others must queue every day for a drop for themselves and their cattle. All the villagers lament over their previous decision to turn down the cooperative chairman Kouba's proposal to built a new village water-supply system. Hánek and several others avoid the state supplies and, with Bervida's help, sell their milk and butter on the black market. The agricultural officer Šejna promises Kouba to support him in the building of the water-supply system which the citizens now had approved unanimously. Kouba vigorously sets off, trying to get the material, organizing brigades, discussing the channel for the water-supply system. Also Bervida pretends to help, but in fact he sabotages the collective work in various ways. One day he is full of promises, the next day he threatens or blackmails. Eventually, his true intentions are revealed. But the inhabitants of the village soon enjoy the first water which flows to the village green in the wooden troughs.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
sedlák Mašek


Film je v jazycích..
Čeština (1949)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1949)
Formát obrazu
CDS 35mm (1949)

Název
Režie
Přečteno: 115 krát
vygenerovano za: 0.0957 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)