Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Daniel
rok natočení:1961
film: Daniel / Daniel (1961)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
27 min.
přidal
admin
film přidaný
24.01.2021, 08:53:57

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Family
Rodinný
info zde :

Obsah filmu:

Desetiletému Danielovi, který je po otci poloviční Cikán, zemřela matka. Daniel zůstane u svého dědečka, vesnického kováře. Většině dětí jeho tmavá ple nevadí, ale pro Oldu je špinavým cikánem. Daniel před svými smutky utíká na kopec na rozhlednu, kde se dívá do kraje a pozoruje pasoucí se srnku. S úkoly mu chce pomáhat Jarka, ale při pouštění draků i mezi nimi dojde Oldovou vinou k nedorozumění. Při cestě od autobusu, kterým děti jezdí do školy, se Daniel popere s větším a silnějším Oldou. Nesnese, že Olda trápí žábu. Když se děda vyptává, proč má na obličeji šrám, Daniel Oldu neprozradí. Daniel touží mít draka a děda mu udělá takového, jakého nemá žádné dítě ve vesnici. Drak přiláká na kopec i Oldu. Ten si od Daniela draka vypůjčí a při běhu s kopce ho poničí. Za to se od něho celá parta odvrátí. Děti s dědou draka opraví a přijmou mezi sebe i Oldu, který se Danielovi omluví a uzavře s ním přátelství.

================================================================

The mother of ten-year old Daniel has died. The boy, who is half-gypsy on his father's side, remains with his grandfather, the village blacksmith. Most of the children do not mind his dark skin but Olda writes him off as a dirty gypsy. Daniel runs away from his miseries to a hill with the look-out tower. Here, he observes the countryside and watches a deer grazing. Jarka wants to help him with his homework but the two of them fall out with each other flying kites; again, their quarrel is Olda's fault. On the way from the bus that takes the children to school, Daniel has a fight with the taller and stronger Olda. He cannot bear to see how Olda torments a frog. When his grandfather asks him why he has a mark on his face, Daniel does not betray Olda. Daniel longs to have a kite and his grandfather makes him a better one than any other child in the village. The kite also draws Olda to the hill. He borrows the kite from Daniel and breaks it running down the hill. The entire party turn their backs on him because of this. The children and the grandfather fix the kite and even let Olda join them. He apologizes to Daniel and the two boys become friends.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
kovář František Horák


Film je v jazycích..
Čeština (1961)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1961)
Formát obrazu
CDS 35mm (1961)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1961
Distributor
Československo
Kino

1961
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 75 krát
vygenerovano za: 0.7094 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)