Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Den sedmý, osmá noc
rok natočení:1969
film: Den sedmý, osmá noc / Den sedmý, osmá noc (1969)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
103 min.
přidal
geron
film přidaný
27.09.2011, 09:54:25

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Psychologický
info zde :
Podobenství
info zde :
Mysteriózní
info zde :

Obsah filmu:

Pohled kamery se z výšky přibližuje k vesničce a jejímu hemžení. Blázen Josef rozdává hamižným sousedům své věci. Do vsi přijede autobus s potulnou divadelní společností, která začne předvádět biblické pašijové hry. Za jedním z herců, Barytonem, dorazí jeho milenka, redaktorka Alena. Výpadek elektrického proudu přeruší představení. Obtloustlý poouchlý Srandista navádí své kamarády a společně šíří po vsi poplašné zprávy o jakémsi nebezpečí, které všem hrozí a kterému lze uniknout jen ve vagonech, jež se objevily náhle na nádraží. Manželka výpravčího postrádá svého muže. V temné noci obyvatelé vesnice podléhají panice, kterou Srandista záměrně zvyšuje. Někteří obyvatelé se stávají obětí šikany. Ustaví se výbor vedený Předsedou, který začne rozhodovat, kdo bude evakuován, nebo ve vagonech není dost místa. Ještě té noci členové výboru uspořádají zabijačku a poté, co se opijí, surově znásilní členku hereckého souboru, která hraje Máří. Vesničané mezitím obsadili vagony. Učitel ubije lopatou výpravčího, který se vrací domů. U vlaku vypukne vřava... Na nádraží přichází blázen Josef. Zmizely vagony, po lidech zůstaly jen zbytky věcí. Ostrý zvuk doprovází letecký pohled na vesnici a osamělého muže.

================================================================

From a bird's eye view, the camera approaches a little village with its bustle. Village fool Josef gives away his things to his niggardly neighbours. A bus arrives to the village, carrying a group of travelling actors who begin to perform passion plays from the Bible. Editor Alena, lover of one of the actors, Baritone [Baryton], comes to see him. An electricity power failure interrupts the performance. Podgy, spiteful Joker [Srandista] spurs his friends to start spreading news of some kind of imminent danger that no one can escape except inside the wagons that have suddenly turned up at the station. The train dispatcher's wife misses her husband. In the darkness of the night, villagers yield to panic fuelled by the malicious Joker. Some people are bullied by others. A committee is organized, presided over by President [Předseda]. It begins to take decisions on who should be evacuated, since there will not be enough room for everybody in the wagons. That same night, the committee members organize a pig slaughter and, after getting dead drunk, they brutally rape the actress playing Mary. In the meantime, the villagers have boarded the wagons. The local teacher beats to death the train dispatcher with a shovel. Chaos breaks out by the train... Josef the village fool comes to the station. The wagons have dissapeared, and the only sign of the people are the belongings they left behind. A shrill sound accompanies the aerial view of the village with the solitary man.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1969)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1969)
Formát obrazu
CDS 35mm (1969)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1969
Distributor
Československo
Kino

1969
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 603 krát
vygenerovano za: 0.1244 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)