Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Červnové dny
rok natočení:1961
film: Červnové dny / Červnové dny (1961)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
84 min.
přidal
geron
film přidaný
24.02.2012, 13:54:23

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Parta hornických učňů bydlí společně na internátě. Ve volných chvílích jsou trochu rošáci, ale v dole pracují svědomitě. Pavel a Vojta jsou nejlepší, a proto rubají na předku. Vojta je předseda svazácké organizace, ale Pavla chlapci uznávají jako přirozenou autoritu. Kluci z rozpustilosti vynesou z dolu kousek výbušniny a vyrobí několik dělbuchů. Když dojde k explozi v jídelně, Pavel vezme vinu na sebe a je za to odvolán z předku. Dívky z nedalekého Libušína se s kluky seznámí na koupališti. Plachá Šárka se začne scházet s Pavlem. Libušínští mládenci nechtějí, aby "jejich" dívky chodily s přivandrovalci a s Pavlem se poperou. Vychovatele Ančara už Pavlovy skutečné i domnělé přestupky rozzlobí natolik, že uloží chlapci za trest domácí vězení. Pavel uteče za Šárkou. Libušíňáci je pronásledují a Šárka v nouzi vezme Pavla k sobě domů, její matka je na noční směně. Oba zamilovaní stráví spolu naprosto nevinnou noc. Ráno Pavla zahlédne při odchodu sousedka a skandál je na světě. Ančar se postará, aby byl Pavel přeložen jinam. Vyprovází Pavla na autobus a teprve pohled do tváře plačící Šárky Ančarovi ozřejmí nesmyslnost trestu, a dovolí proto Pavlovi vrátit se zpět.

================================================================

A gang of miner's apprentices shares a dormitory. In their leisure time, they are a bit of a gang of hooligans, but in the mine, they work assiduously. Pavel and Vojta are the best and the most productive, thus working at the front. Vojta is the head of the local branch of the Czechoslovak Youth Movement, but the boys consider Pavel a natural authority. The boys, out of naughtiness, smuggle some explosives from the mine and make some fireworks out of them. After an explosion in the dining hall, Pavel takes the blame upon himself and, as a punishment, is withdrawn from the front in the mine. The girls from the nearby village of Libušín get acquainted with the boys at a bathing pool. The shy Šárka begins to date Pavel. The young men of Libušín do not want "their" girls to date "aliens" and have a fight with Pavel. The educator Ančar is already so angry about Pavel's real and presumed misdemeanours that he places the boy under house-arrest. Pavel runs away to Šárka. The Libušín youth pursue them and Šárka, in distress, takes Pavel to her place, her mother being on a night shift. The two lovers spend a totally innocent night with each other. In the morning, Pavel is spotted by a neighbour, and a scandal is born. Ančar does his best to transfer Pavel to another assignment and walks him to the bus station. When he sees the face of the crying Šárka, Ančar realizes the foolishness of the punishment and thus lets Pavel return.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1961)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1961)
Formát obrazu
CDS 35mm (1961)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1961
Distributor
Československo
Kino

1961
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 537 krát
vygenerovano za: 0.2145 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)