Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Ohnivé léto
rok natočení:1939
film: Ohnivé léto / Ohnivé léto (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
89 min.
přidal
geron
film přidaný
13.03.2012, 15:05:40

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :
Lyrický
info zde :
Poetický
info zde :

Obsah filmu:

Po osmi letech studií se vrací domů Julio, osmnáctiletý syn zemřelého zámeckého pána. Vřele ho vítají stará chůva Paulina a sestřenice Rosa. Naopak chlad čiší z Rosiny matky, Juliovy tety. Stárnoucí žena se straní všech lidí a nepřeje si, aby se oba mladí lidé setkávali s místní mládeží. Temperamentní Rosa okouzlí plachého Julia, ale ten před ní nakonec utíká. Setká se s Petrem, kamarádem z dětství, který na zámku pracuje jako zahradník. Petr ho vezme ke svým přátelům, prožívajícím volné chvíle v romantickém okolí řeky. Jedné noci ošetří starý převozník zraněného mladého muže Šimona, studenta z Prahy. Ten vnese mezi mladé lidi neklid. Převozníkova vnučka Klárka se do něho zamiluje, ale Šimon ji považuje za dítě. Vášnivý vztah však vzplane mezi ním a Rosou. Klárka se ze žárlivosti pokusí o sebevraždu. Je zachráněna, ale při její záchraně nešastně zahyne Petr. Léto končí a Šimon se vrací do Prahy. Při loučení mu Rosa prozradí, že čeká jeho dítě a Šimon ji bere s sebou.

================================================================

After eight years of studying, Julio, the eighteen-year-old son of a lord of the manor, now lately deceased, returns home. He is warmly welcomed by his old nurse Paulina and his cousin Rosa. However, he receives only cold stares from Rosa's mother, Julio's aunt. The ageing woman keeps her distance from everyone and does not wish the young people to mix with the local youths. The temperamental Rosa has bewitched the timid Julio and he finally has to runs away from her. He meets Petr, his friend from childhood who works at the manor as a gardener. Petr takes him to meet his friends and they spend their leisure time in the romantic environment of the river. One night, the old ferryman tends the wounds of a young man named Šimon, a student from Prague who causes unease among the friends. The ferryman's granddaughter Klárka falls in love with him but he only treats her like a child. Šimon has eyes only for Rosa, who returns his feelings. Klárka's jealousy drives her to attempt suicide. She is saved, but at the cost of Petr's life. The summer ends, Šimon goes back to Prague and says farewell to Rosa. Rosa tells him she is expecting his child and so Šimon takes her with him.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
chůva Paulina
starý převozník
železničář#1



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1939
Distributor
Československo
Kino

1939
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 573 krát
vygenerovano za: 0.3394 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)