Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (org./cz) L´Extase / Extase
rok natočení:1933
film: L´Extase / Extase (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
08.05.2015, 19:38:42

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Poetický
info zde :
Psychologický
info zde :
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Eva, dcera velkostatkáře, se provdá za zámožného, ale o mnoho let staršího Emila Jermana. Již po návratu ze svatebního obřadu do luxusního pražského bytu pozná svůj omyl: manžel o ni jako o ženu nejeví žádný zájem. Senzitivní dívka trpí jeho chladem a staromládeneckým puntičkářstvím natolik, že se vrátí na otcův statek a požádá o rozvod pro nepřekonatelný odpor. Při koupání v rybníce se Eva seznámí s mladým stavebním inženýrem Adamem, pracujícím nedaleko na stavbě silnice. Muž je pravým opakem jejího manžela: vyhlíží sice robustně, ale chová se něžně. Za noční bouře jde dívka za ním do jeho domku a stane se jeho milenkou. Teprve nyní pozná milostnou rozkoš. Manžel dostane zprávu od soudu a rozjede se za Evou, k návratu ji však přesvědčuje marně. Na zpáteční cestě potká Adama a pochopí, o koho jde. Oba muži se zdrží ve venkovském hostinci, kam za Adamem přijede Eva. Manžel spáchá ve svém pokoji sebevraždu. Jeho smrt se postaví mezi milence, Adam se vrací k práci, Eva porodí dítě.
================================================================

Eva, the daughter of a landowner, marries the well-off but many years older Emil Jerman. Upon returning from the marriage ceremony to their luxurious Prague apartment she realizes her mistake: her husband shows no interest in her as a woman. The sensitive girl suffers from his cold and bachelor's meticulousness so much that she returns to her father's estate and requests a divorce on grounds of insuperable revulsion. While bathing in the pond Eva meets Adam, a young civil engineer working close by on a highway construction site. The man is the exact opposite of her husband: though he looks robust, he acts gently. During a night-time storm Eva goes after him to his house and becomes his lover. Only now does she know the passion of love. Her husband receives a court dispatch and sets off after Eva and beseeches her, to no avail, to return. On the way back he comes across Adam and realizes who he is. Both men are staying in a village inn where Eva comes to visit Adam. The husband commits suicide in his room. His death comes between the lovers. Adam returns to his work, Eva gives birth to a child.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Scénarista
Námět
Námět
Vedoucí výroby
Výroba


Film je v jazycích..
Francouština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1933
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 546 krát
vygenerovano za: 0.2399 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)