Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (org./cz) Wenn die Geigen klingen / Když struny lkají
rok natočení:1931
film: Wenn die Geigen klingen / Když struny lkají (1931)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
12.06.2015, 22:02:34

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Slávka je v manželství nešastná. Rozhodne se proto opustit svého muže, statkáře Michovského, a s malým synkem Jeníčkem uprchne. Žije velmi skromně a marně hledá práci. Když se stane barovou zpěvačkou, dá synka do péče domkářky na venkově. Synka občas navštěvuje. Při jedné návštěvě ztratí Slávka v kostele stokorunu, jíž měla zaplatit za péči o syna. Bankovku najde hladový tulák Marek, který se živí hraním na housle. Je obviněn z krádeže, ale malý Jeníček se ho zastane. Domkářka chlapce bije a on se proto vydá do města za matkou. V Praze najde unaveného a vyčerpaného Jeníčka tulák Marek a ujme se ho. Společně pak hledají Jeníčkovu matku. Jednoho večera hraje Marek v baru na housle a profesor Horský v něm pozná slavného virtuosa. Slávka je omylem při policejní šáře zadržena jako prostitutka. Po propuštění v zoufalství nad bezvýchodností svého života se ve své šatně otráví. Jeníček pláče nad mrtvou matkou a Markovy struny nad ní naposled zalkají.
================================================================

Slávka is unhappy in her marriage. Thus she decides to leave her husband, the landowner Michovský, and run away with her small son Jeníček. She lives very modestly and looks in vain for work. When she becomes a night-club singer, she gives her son to the care of a cottager in the country. She visits him from time to time. During one visit Slávka loses in church a 100 crown note with which she has to pay for her son's care. The banknote is found by the hungry vagrant Marek and when he is then incriminated, the little Jeníček stands up for him. The cottager woman beats the young boy and therefore he sets out to town for his mother. The vagrant Marek finds the tired and exhausted Jeníček and he takes him up. Together they look out for Jeníček's mother. One eveneing Marek plays violin in the night-club and Professor Horský recognizes in him the famous virtuoso. During a police raid Slávka is mistakenly arrested as a prostitute. After her release, Slávka, in despair from the hopelessness of her life, poisons herself in her dressing room. Jeníček weeps over dead mother and Marek's notes lament over her for the last time.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Hudba
Střih
Výroba

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
statkář Michowski, Slavin muž


Film je v jazycích..
Němčina (1931)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1931)
Formát obrazu
CDS 35mm (1931)

Název
Režie
Přečteno: 423 krát
vygenerovano za: 0.2265 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)