Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Bláhové děvče
rok natočení:1938
film: Bláhové děvče / Bláhové děvče (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
100 min.
přidal
geron
film přidaný
14.03.2012, 15:32:29

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Příběh
info zde :

Obsah filmu:

The first operetta of young composer Joneš is a failure owing to cheap staging and poor casting. The disappointed man is given encouragement from his friend from the conservatory, Verona Králová, who likewise must lower her dreams and makes her living as a theatre pianist. But Joneš owes his uncle 10,000 crowns and is even bound to his cousin Lidla who supported him during his studies and is secretly in love with him. Verona, whom Joneš asks about selling a precious brooch, finds out that it is actually a cheap imitation and she gives the unsuspecting man her entire dowry for it. She encourages him to continue with his work; their relationship deepens and it is heading towards marriage. During a visit to Prague Lidla discovers that Joneš loves another woman and after her return home she becomes seriously ill. The uncle persuades the young man to return to his estate. Verona in the meantime pays a visit to the new director of the theatre and sings for him Joneš's songs. The work is accepted, and Verona is engaged for the main role. The excited young woman gives the director a kiss on the cheek and Joneš out of jealousy refuses any explanation and leaves for Lidla. After a while they marry.
================================================================

První opereta mladého skladatele Joneše vinou laciné výpravy a nevhodného obsazení propadla. Zklamaného muže povzbuzuje jeho známá z konzervatoře Verona Králová, která rovněž musela slevit ze svých snů a živí se jako divadelní klavíristka. Joneš však dluží svému strýci deset tisíc korun a zavázán je i své sestřenici Lidle, která ho podporovala na studiích a tajně ho miluje. Verona, kterou požádá Joneš o prodej drahocenné brože, zjistí, že jde o lacinou imitaci, a nic netušícímu muži dá celé své věno. Povzbudí ho k další tvorbě, jejich vztah se prohloubí a směřuje ke svatbě. Při návštěvě Prahy zjistí Lidla, že Joneš miluje jinou a po návratu domů těžce onemocní. Strýc mladého muže přemlouvá, aby se vrátil na jeho statek. Verona mezitím navštívila nového ředitele divadla a zazpívala mu Jonešovy písničky. Dílo je přijato a Verona angažována do hlavní role. Nadšená dívka dá řediteli polibek na tvář a Joneš ze žárlivosti odmítne vysvětlení a odjede za Lidlou. Za čas se s ní ožení. V den, kdy probíhá premiéra, rodí Lidla Jonešovo dítě. Verona nachází štěstí v herecké práci a novém vztahu - s ředitelem divadla.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
divák
disponent firmy Iron



Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1938)
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1938
Distributor
Československo
Kino

1938
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 852 krát
vygenerovano za: 0.1014 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)