Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Třetí zvonění
rok natočení:1938
film: Třetí zvonění / Třetí zvonění (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
102 min.
přidal
geron
film přidaný
27.03.2012, 15:29:14

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Jan Hudec je koncipientem u advokáta Kocmanna. Před svatbou chce ukončit platonický vztah ke Kocmannově ženě Muše. Omylem jí vrátí dopisy jednoho klienta a její dopisy vloží do spisu. U starosty Sadílka chystají svatbu dcery Růženy s Hudcem. Přítomna je i Růženina ovdovělá sestřenice Olga, majitelka továrny na kamna. O Olgu má zájem Janův přítel Nezima. Ve vedlejší vesnici je zatčen domnělý lupič Pilc. Jan se u Sadílků v předvečer svatby dobře baví do chvíle, kdy z Prahy volá Muša a žádá svoje dopisy. Jan svěří Nezimovi kufřík se snubními prsteny a tajně odjede do Prahy. Nezima doprovází Olgu domů, kde se zdrží delší dobu. Kufřík, zapomenutý u plotu, najde Pilc, který z vězení utekl. Nezima, aby Olgu nekompromitoval, tvrdí, že kufřík u jejího domu nechal Jan. Zdá se tedy, že Jan u Olgy strávil noc. Svatba je zrušena. Jan se proto rozhodne přiznat pravdu. Dozví se, že Kocmann o platonické nevěře své ženy už věděl. Vše končí šastně. Růžena se provdá za Jana a Olga slíbí Nezimovi manželství.

================================================================

Jan Hudec is a legal assistant to the lawyer Dr Kocmann. Before marrying he wants to end his platonic relationship with Kocmann's wife, Muša. Meaning to return her letters, he accidentally sends her a client's letters and puts hers into his file. Preparations for Jan's wedding to Růžena are being made in the family of the mayor Sadílek. Růžena's widowed cousin Olga, owner of a stove factory, is also present. Jan's friend Nezima is interested in Olga. In the neighbouring village a suspected burglar, Pilc, is apprehended. On the eve of his wedding Jan is having a good time with the mayor Sadílek when Muša calls from Prague and asks for her letters. Jan entrusts his case with wedding rings to his friend Nezima and secretly goes off to Prague. Nezima accompanies Olga home and stays with her a fair while. He absent-mindedly leaves the case by the fence where Pilc, who has escaped from jail, finds it. In order to avoid compromising Olga, Nezima claims it was Jan who left the case outside her house. This makes it look like Jan spent the night with Olga. The wedding is called off. Jan decides to tell the truth. It turns out that Kocmann knew of his wife's platonic infidelity with Jan. Everything ends happily. Růžena marries Jan and Olga promises to wed Nezima.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Ema

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
strážník
ponocný



Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1938)
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1938
Distributor
Československo
Kino

1938
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 675 krát
vygenerovano za: 0.1495 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)