Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Vzhůru nohama
rok natočení:1938
film: Vzhůru nohama / Vzhůru nohama (1938)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
84 min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 15:25:54

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Student práv Krumlovský si po jednom flámu uvědomí, jak marní svůj život. Přestěhuje se do tichého domu na Malé Straně a chce konečně dostudovat. Klidu se však nedočká. Pokouší se ho svést jeho bytná paní Vilhelmová a pan domácí pořádá hlučné koncerty. Studentovo soustředění ruší také rodící se láska k dceři pana domácího Otylce. Nikdo netuší, že bláznivý vynálezce Provazník, žijící v podkroví, je ve skutečnosti pisatelem zlých anonymů, které zasahují do života nájemníků. Krumlovskému napíše, že Otylka je posedlá vdavkami za každou cenu, a Otylce, že Krumlovský je svůdcem nevinných dívek. Neúspěšný malíř Augusta koketuje s paní Vilhelmovou. Provazník na to upozorní jeho žárlivou ženu. Ta ztropí rámus, ale paní Vilhelmová se mezitím pokusí ukrýt v pokoji Krumlovského a tak se pro změnu urazí Otylka. Teprve, když se prozradí Provazníkův podíl na všech zmatcích, mohou se všichni smířit.

================================================================

Law student Krumlovský realizes after a drinking binge how useless his life is. He decides to move to a quiet house on Malá Strana and finally finish his studies. Peace and quiet, however, do not materialize. His landlady Vilhelmová attempts to seduce him and the landlord puts on loud concerts. The student's calm is also disrupted by his nascent love for Otylka, the daughter of the landlord. No one suspects that the crazy inventor Provazník, who lives in the attic, is in reality the author of vicious anonymous letters that meddles in the lives of the tenants. He writes to Krumlovský that Otylka is obsessed with marriage at all cost, and to Otylka he writes that Krumlovský is the seducer of innocent young girls. The failed painter Augusta flirts with Mrs. Vilhelmová. Provazník points this out to his jealous wife. She raises a racket, but in the meantime Mrs. Vilhelmová is attempting to hide in Krumlovský's room, and so in turn Otylka is insulted. Not until Provazník's role in the whole confusion is revealed is everyone able to make peace with one another.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
vrchní Ignác
malíř Augusta

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
člen kuckovské městské rady
žebrák Vojtíšek
člen kuckovské městské rady#2



Film je v jazycích..
Čeština (1938)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1938)
Formát obrazu
CDS 35mm (1938)

Název
Režie
Přečteno: 599 krát
vygenerovano za: 0.0998 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)