Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Nechte to na mně
rok natočení:1955
film: Nechte to na mně / Nechte to na mně (1955)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
admin
film přidaný
17.03.2013, 07:19:20

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Tiskárenský sazeč Jaroslav Patočka zůstal v Praze sám se synem Pepíkem, dorosteneckým závodníkem v běhu. Paní Patočková odjela do Příbrami k dceři, která má každým dnem rodit. Patočka se těší, jak zasází jahody na zahrádce a postará se o své včely. Místo toho se shodou náhod ocitne na parníku, který odváží jeho kolegy na podnikový výlet, a stane se vedoucím výpravy. Původní vedoucí, Patočkův kolega a soused Kalousek, se nedostal ze svého bytu, kde ho Patočka omylem zamknul. Protože se nový vedoucí výpravy velmi osvědčil, je zvolen místo Kalouska sociálním referentem závodního výboru. Ochotně přijímá nové úkoly a stává se také kulturním a sportovním referentem i domovním důvěrníkem. Zatímco byt je zavalen špinavým nádobím, zahrádka vadne a Pepík odjíždí na závody, obětavý Patočka si pod tíhou povinností zoufá. Zlomyslný a zahořklý Kalousek mu ještě situaci zhoršuje. Zcela vyčerpaný Patočka onemocní. Pak se teprve dozví, že se mezitím stal dědečkem a že Pepík vyhrál závody. Spolupracovníci si uvědomí, jak mnoho úkolů na Patočku nakládali. Většinu funkcí si rozeberou a Patočka zůstane sociálním referentem.

================================================================

Type-setter at a printing works Jaroslav Patočka has remained in Prague with his son Pepík, an adolescent competitive runner. Mrs Patočková left for Příbram to be with their daughter who is about to give birth. Patočka cannot wait to plant his strawberries in the garden and he looks after his bees. Instead, however, he inadvertently finds himself on a boat with his colleagues who are off on a work day out; he is appointed head of the outing. The person who was originally supposed to conduct the tour, Patočka's colleague and neighbour Kalousek, was unable to get out of his flat as the former had locked him in by mistake. The new leader is successful in this post and is thus elected speaker for social affairs at the factory commission instead of Kalousek. He gladly accepts his new tasks and also becomes cultural and sports speaker and house representative. In the meantime, his own flat is neglected, dirty dishes everywhere, the garden starts to wilt and Pepík leaves to take part in a competition; the self-sacrificing Patočka is at his wits' end, feeling the weight of his obligations. The malicious and embittered Kalousek makes things worse for him. Completely exhausted, Patočka falls ill. He later learns he has become a grandfather and that Pepík won his races.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Scénarista


Film je v jazycích..
Čeština (1955)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono
Formát obrazu
1.37 : 1

Odvysíláno/promítáno:
Odvysílané v TV
Datum uvedení
Čas
Stanice
Doplňkové info
12:00
CS Film
opakování
18:00
CS Film
opakování
22:00
CS Film
opakování
17:10
Česká televize ČT1
opakování
09:30
Česká televize ČT1
opakování
12:00
CS Film
opakování

Název
Režie
Přečteno: 857 krát
vygenerovano za: 0.1479 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)