Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Bílý ráj
rok natočení:1924
film: Bílý ráj / Bílý ráj (1924)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
30.01.2014, 17:25:33

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Jakub Rezek a jeho schovanka Nina pracují v zájezdní hospodě. Rezek se dozví o útěku vězně Ivana Holara, proti kterému svědčil u soudu, a obává se Holarovy msty. Holar chce navštívit umírající matku a nese jí lék. Je však pronásledován policií a ukryje se ve sklepě hospody. Tam potká Ninu a požádá ji, aby lék matce donesla. Jde za ní do matčiny chalupy, kde ho policie dostihne.
Všichni jsou dojati shledáním nemocné matky a syna. Matka v rozrušení umírá, aniž se dozví, že je Ivan znovu zatčen. Nina se vrací ke zlému Rezkovi. Potulný loutkář Tomáš jí svěří, že hospodu původně vlastnili její rodiče. Najdou se i listiny dokazující, že Nina je dědičkou. Objeveny jsou rovněž doklady o Ivanově nevině a Ivan je z vězení propuštěn. Je pozván na slavnostní znovuotevření hospody, kde se setká se zoufalou Ninou, která ho viděla v doprovodu Yvetty, neteře ředitele věznice, a nevěří v jeho lásku. Nakonec se vše vysvětlí a šastnému setkání milujících přihlíží i starý Tomáš.
================================================================

Jakub Rezek and his ward Nina work at a traveller's inn. Rezek finds out about an escaped prisoner, Ivan Holar, against whom he had testified in court and he now fears Holar's revenge. Holar wishes to visit his dying mother and brings her some medicine. He is, however, pursued by the police and hides in the cellar of the inn. There he meets Nina and asks her to take the medicine to his mother. He follows her at his mother's where the police catch up with him.
All are moved by the sight of the sick mother and her son. The distraught mother dies without knowing that Ivan has again been captured. Nina returns to the evil Rezek and, from the wandering puppeteer Tomáš, she finds out that her parents used to own the inn. The documents proving that Nina is the heiress are found as well as the papers declaring Ivan's innocence and he is released from prison. He is invited to a reopening of the inn where he meets the desperate Nina who has seen him in the company of Yvetta the niece of the prison's director and thus she does not believe in his love. Finally everything is explained and even old Tomáš is witness to the happy reunion.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Scénarista
Námět
Kameraman
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
snoubenec Yvetty
četník#2
četník#1
loutkář Tomáš
Ivan Holar
sirotek Nina Mirelová

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hostinský Jakub Rezek
vězeňský dozorce
dáma z dobročinného spolku#1



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 481 krát
vygenerovano za: 0.0577 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)