Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Kurýři císařovi
rok natočení:1924
film: Kurýři císařovi / Kurýři císařovi (1924)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
31.05.2014, 10:34:12

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Historický
info zde :

Obsah filmu:

V roce 1809 se Napoleon usídlil ve Vídni a rakouský dvůr se přestěhoval do Prahy. Kníže Metternich pověřil krásnou hraběnku Arenbergrovou úkolem získávat pro něho zprávy o francouzské armádě. Hraběnka se seznámí s Napoleonovými kurýry a snaží se získat náklonnost jednoho z nich, hraběte Ormonda, který je však zamilován do Ginetty, dcery schönbrunského zahradníka. Jednoho dne se hraběnka zmocní důležitých listin a pošle je Metternichovi do Prahy. Když je ztráta dokumentů objevena, vina padne na hraběte Ormonda, který má být za svou nedbalost zastřelen. Ginetta se však mezitím dozví, že je nemanželskou dcerou Napoleona a prosí císaře, aby Ormonda zachránil. Napoleon nařídí nové vyšetřování případu. Hraběnka vrátí listiny, Ormond je rehabilitován a šastně objeme milovanou Ginettu. (Podle dobového tisku.)
================================================================

It is 1809 and Napoleon takes up residence in Vienna and the Austrian court moves to Prague. Prince Metternich entrusts the beautiful countess Arenberger with the task of acquiring for him news of the activities French army. The countess encounters Napoleon's couriers and tries to win the affection of one of them, count Ormond, who is however in love with Ginette, daughter of a gardener from Schonbrun. One day, the countess takes possesion of some important papers and sends them to Metternich in Prague. When the documents are discovered missing, the blame falls on count Ormond who, for his carelessness is sentenced to death by shooting. Ginette, in the meantime has discovered that she is in fact the illegitimate daughter of Napoleon and asks the emperor to pardon Ormond. Napoleon orders a new investigation into the case. The Countess returns the stolen papers, Ormond is rehabilitated and happily embraces his beloved Ginette. (According to an article appearing in the press at the time the film was made.)
================================================================


Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 433 krát
vygenerovano za: 0.1603 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)