Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Aničko, vrať se!
rok natočení:1926
film: Aničko, vrať se! / Aničko, vrať se! (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
12.11.2014, 15:32:51

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Tulák Petr chce skoncovat se životem, ale nedaří se mu to. Při třetím pokusu o sebevraždu skočí pod auto, avšak majitel a řidič Jiří Landa včas zabrzdí. Všimne si jejich vzájemné podoby a daruje mu zimník. V kabátě zapomněl pozvánku na ples, kde se má poprvé setkat se svou budoucí nevěstou Aničkou Karešovou. Místo Jiřího se na ples dostaví Petr a ihned se Aničce i jejímu otci zalíbí. Když se oba mladí lidé jdou projít, zatkne je policie. Druhý den Jiří potvrdí na komisařství, že Petrovi zimník daroval. Petr je propuštěn, odejde z města, Jiří přijme Aničku jako pomocnici do kuchyně. Ta je svědkem nevázaného večírku a proti Jiřímu se zatvrdí. Petr si přečte v novinách inzerát, jehož prostřednictvím otec Kareš Aničku hledá. Zatelefonuje mu a Kareš si dceru z Landova domu odvede. Za odměnu nabídne Petrovi místo zahradníka. Místo Petra však nastoupí Jiří, protože chce Aničku získat. Když se vše prozradí, Anička mu ráda odpouští. Petr se vrací ke svému dřívějšímu způsobu života, k toulkám po světě.
================================================================

Peter the tramp wants to end his life but he isn't successful in doing so. After his third attempt at suicide he jumps under a car but the owner and driver, Jiří Landa, brakes in time. He notices their similar builds and gives Peter a winter coat. In the pocket is a forgotten invitation to a ball where Jiří is to meet his future bride, Anička Karešová, for the first time. Peter goes to the ball instead of Jiří and immediately wins the favour of Anička and her father. When the two young people go for a walk they are arrested by the police. The next day at the police station Jiří confirms that he gave the winter coat to Peter. Peter is set free to go and he leaves town. Jiří takes Anička on as hired help in the kitchen. She is the witness to a wild party and she becomes hardened against Jiří. Petr reads a notice in the papers - her father is searching for Anička with his help. Kareš is able to come for his daughter and takes her away from Landa's household. As a reward for finding her, Kareš offers Jiří a position as gardener. However, Jiří comes in his place since he wants to win Anička over. When all is discovered, Anička forgives him and Petr returns to his life of wandering.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Jiří Landa
Anička Karešová

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
tulák Petr
vrátný
kuchařka u Karešů
správce zahrady
Landův přítel
strážník



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 434 krát
vygenerovano za: 0.2209 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)