Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Lásky Kačenky Strnadové
rok natočení:1926
film: Lásky Kačenky Strnadové / Lásky Kačenky Strnadové (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
98 min.
přidal
admin
film přidaný
16.11.2014, 11:44:18

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Venkovská dívka Kačenka je poslaná svým strýcem do Prahy, kde pracuje nejprve jako pomocnice v hokynářství a pak v uzenářství. Její milý Vincek ji do města následuje, ale nemá štěstí. Kačenka se podle věštby cikánky seznámí s bohatým inženýrem Romanovským, který ji okouzlí. Jedné noci zloději vykradou trezor v uzenářově vile a Kačenka si musí najít nové místo u doktorky Koulové. Další její štací je služba v domě bankéře Tomíčka, jehož ženě, filmové hvězdě, však pokazí natáčení a málem přebere milence. Kačenka odmítne Vinckovu nabídku k sňatku a podlehne Romanovskému. Vincek na vlastní pěst vypátrá bandu, která loupež provedla a kterou vede Romanovský. Kačenka konečně pochopí, že byla Romanovským pouze využívaná a vydá se za Vinckem. Najde ho v pravou chvíli, aby mu zabránila v sebevraždě a mohla ho obejmout.
================================================================

Kačenka is a country girl who is sent to her uncle in Prague, where she works initially as a helper in a grocer's shop and later in a butcher's shop. Her sweetheart, Vincek follows her to town but he has no luck. Kačenka, according to the predictions of a gipsy meets a rich engineer named Romanovský who charms her. One night thieves break into the butcher's villa and rob the safe. Kačenka is forced to find a new position with doctor Koulová. Her next post is as a maid in the house of the banker Tomíček whose wife is a film-star. However, Kačenka causes problems during shooting and almost steals away the film-star's lover. Kačenka refuses Vincek's offer of marriage and succumbs to Romanovský. On his own initiative, Vincek tracks down the band which committed the robbery and finds that it is led by Romanovský. Kačenka finally comprehends that she was used by Romanovský and returns to Vincek. She finds him just in time and manages to prevent him from committing suicide and embraces him.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Kameraman
Autor

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
filmový režisér
Kačenka Strnadová
vůdce lupičů
hostinský Jurásek
ředitel banky Tomíček

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
starý hudebník a hasič
uzenář
senátor David Hradecký
manželka uzenáře
mladík na taneční zábavě



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Odvysíláno/promítáno:
Odvysílané v TV
Datum uvedení
Čas
Stanice
Doplňkové info
18:00
CS Film
opakování

Název
Režie
Přečteno: 363 krát
vygenerovano za: 0.5841 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)