Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Modche a Rezi
rok natočení:1926
film: Modche a Rezi / Modche a Rezi (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
18.11.2014, 00:16:54

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Ve vesnici Sedletíně žije několik židovských rodin ve shodě s ostatními osadníky. K nejváženějším patří starší a bezdětní manželé Modche a Rézi Korefovi. Jsou spokojeni, občas se však kvůli drobnostem pohádají. Rézi se zejména nelíbí Modcheho kamarád výměnkář Špánek. Po každoročním bále se Rézina neteř Tonička zasnoubí s Ignácem. Po zásnubách odjede Rézi na jeden den z domu. Modche si hned pozve Špánka a udělají v domě takový nepořádek, že vrátivší se Rézi má z toho málem smrt. Modche dokonce povolá pohřební bratrstvo, aby se za Rézi modlilo, ale ta se po jejich pomlouvačných modlitbách, stranících Modchemu, rychle vzpamatuje. Začne válka a prohnaný Špánek rozšíří pověst, že bude muset narukovat i Modche. Rézi tomu zpočátku uvěří, ale když zjistí, že jde o výmysl, přestane Modcheho litovat, zažene ho do chalupy a dá mu opět pocítit svoji pevnou ruku.
================================================================

In the village of Sedletín several Jewish families live in harmony with their neighbours. The most esteemed among them are the elderly, childless couple Modche and Rézi Koref. They are content, only every now and then do they argue over trivialities. Rézi particularly dislikes Modche's friend, the retired peasant farmer Špánek. At the annual ball Rezi's niece, Tonička, gets engaged to Ignác. Following the betrothal, Rezi leaves for a trip away from home for one day. Modche immediately invites Špánek over and create havoc in the house. It is in such a state of disarray when Rezi returns that she almost dies of shock. Modche even calls the undertaker to pray for Rezi's sins, but their prayers contain such slanderous attacks on her character that she is soon revived. The War begins and the crafty Špánek spreads the rumour that even Modche has to join the army. Rezi believes the story at first, but when she realises that it is all fiction she stops feeling sorry for Modche and sends him to the cottage and once again gives him the benefit of her firm hand.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Kicoler
Eda Kantůrek

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Role neurčená #1
Rudi Kantůrek



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 384 krát
vygenerovano za: 0.2161 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)