Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Román hloupého Honzy
rok natočení:1926
film: Román hloupého Honzy / Román hloupého Honzy (1926)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
18.11.2014, 23:22:01

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Sklárna paní Hovorkové pod vedením její dcery Míny v posledním roce prodělávala. Strýc Doležal majitelce navrhne, aby ředitelem jmenovala Jana Skácela, jehož otec ve sklárně pracoval. Skácel přijede do Horova a podmíní svou funkci rozsáhlými pravomocemi. Provede zásadní změny v provozu a ve výrobě. Od počátku však naráží na neochotu dělníků i majitelů a první tavbu podle nové receptury musí dokonce provést sám. Zavádění pořádku se nelíbí zejména účetnímu Hradskému. Skácelovi se podaří zavést nový systém odměňování dělníků, přiměje největšího odběratele Hahna k akceptování zvýšených cen, zavede pořádek v dodávkách dřeva a ve spotřebě uhlí. Pozitivní výsledky jeho práce se projeví v kladné odezvě nejen u dělníků, ale i majitelů. Skácel se sice sblíží s Mínou, přesto se po velmi úspěšné roční bilanci rozhodne odjet. Hovorkovi ho zastihnou v poslední chvíli na nádraží a odvezou zpět jako ženicha Míny.
================================================================

Mrs Hovorková's glassworks, under the supervision of her daughter Mína, has been making a loss throughout the year. Uncle Doležal suggests to the owner that she appoint Jan Skácel director whose father used to work in the glassworks. Skácel comes to Horov and takes up his position on the condition that he be given a substantial amount of power. He engineers fundamental changes in the factory operations and production. However, from the very start he has to face opposition from the workmen and owners and, in the end, he has to engineer the new smelting process on his own. The accountant Hradský, in particular, does not agree with the new order enforced in the factory. Skácel has also succeeded in implementing a new wage system for the employees, forcing the biggest buyer Hahn to accept higher prices; he also brings order to the wood deliveries and coal consumption. The positive results he achieves eventually manifests themselves in the favourable response of not only the employees but also the owners. Skácel becomes closer to Mína but he still decides to leave even though the year has proved very profitable for the factory. The Mr and Mrs Hovorka make it to the station just in time to persuade him to return to the factory and take Mína for his wife.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
tulák Povondra
účetní sklárny Hradský

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hráč karet na plese
manželka přednosty stanice
sklářský dělník#1
leštička skla
dělník Kos



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 391 krát
vygenerovano za: 0.3668 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)