Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Její pastorkyňa
rok natočení:1929
film: Její pastorkyňa / Její pastorkyňa (1929)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
30.01.2015, 23:00:27

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Po smrti statkáře Buriji se koná dražba jeho majetku. Zchudlá vdova po statkáři Kostelnička se ujme sirotka Jenůfy. Po letech se o dívku, již dospělou, ucházejí Laco a Števa. O posvícení tančí Jenůfa s oběma nápadníky a noc stráví se Števou. Jejich poměr nezůstane bez následku. Števa má jít na vojnu, ale pro opilost není odveden. Jenůfa s vědomím Kostelničky tajně porodí, Števa ji však přesto opouští. Laco by si Jenůfu rád vzal, ale s dítětem ji nechce. Kostelnička, ponoukána ïáblem, Jenůfu uspí a dítě hodí pod led zamrzlého rybníka. Děvčeti pak tvrdí, že dítě zemřelo, a rychle chystá její svatbu s Lacem. Právě když mladému páru žehná kněz, přiběhne stařík se zprávou, že někdo utopil v rybníku děcko. Jenůfa v dítěti pozná svého synka. Kostelnička se ke všemu přizná a starosta se strážníkem ji odvedou. Laco zůstává i nadále s Jenůfou.
================================================================

After the death of landowner Burija, his property is put up for auction. The landowner's impoverished widow Kostelnička takes in the orphan Jenůfa. After several years Jenufa grows up and Laco and Števa try to win her affections. Jenůfa dances with both admirers at the village fair but she spends the night with Števa. Their affair leaves Jenůfa pregnant. Jenůfa confides in Kostelnička and has the child in secret. Nevertheless Števa abandons her. Laco would like to marry her but he does not want her with a child. Goaded by the devil, Kostelnička gives Jenůfa a sleeping draught and drowns the baby in the lake under the ice. She then tells the girl that her baby has died and she quickly begins preparations for the wedding with Laco. Just when the priest is giving them his blessings, an old man rushes up with the news that someone has drowned a baby in the lake. Jenůfa recognises her own baby-son . Kostelnička confesses to her crime and the mayor and a policeman lead her away. Laco remains faithful to Jenůfa.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Architekt

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Kostelnička
výměnkářka stařenka Buryjovka



Film je v jazycích..
Němý film

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Němý
Formát obrazu
CDS 35mm

Název
Režie
Přečteno: 371 krát
vygenerovano za: 0.4345 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)