Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Bláhový sen
rok natočení:1943
film: Bláhový sen / Bláhový sen (1943)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
102 min.
přidal
admin
film přidaný
04.04.2015, 15:23:31

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Kadeřnice Žofka Stárková touží možná víc než ostatní dívky po slávě. Přízemní plány jejího snoubence Františka neuspokojují její bujnou fantazii. Náhlé popularity se Žofce dostane, když při cestě za autogramem objeví mrtvé tělo slavného tenoristy Helbicha a je zatčena pro podezření z vraždy. Helbich ve skutečnosti spáchal sebevraždu, protože ztratil hlas. Po propuštění z vězení dostává Žofka nabídku na hlavní roli v připravovaném filmu. Pochybná sláva jí poplete hlavu. Opustí skromný byt svých rodičů a odejde z kadeřnictví. Bohužel je brzy jasné, že pro herectví nemá nejmenší talent, a zoufalý režisér nechá film sestřihat tak, že z něj Žofka prakticky zmizí. Žofka se ocitne bez prostředků a pokouší se získat zpět své místo v původním zaměstnání. Zhýralý vedoucí kadeřnictví ji vyláká do svého bytu, ale dívka není zkažená a před jeho namlouváním uteče. Zmoudřelá Žofka uvítá příchod věrného Františka.
================================================================

Hairdresser Žofka Stárková longs for fame perhaps more than other girls do. The pedestrian plans of her fiancé František do not satisfy her lively imagination. Žofka acquires overnight fame when she goes to get an autograph from the famous tenor Helbich but finds him dead; she is arrested and charged with murder. Helbich in fact committed suicide because he was losing his voice. On her release from prison Žofka is offered the main role in a forthcoming film. Dubious fame makes her lose her head. She leaves her parents' modest apartment and quits her job at the hairdresser's. It soon becomes clear, however, that she does not have any talent for acting, and the desperate director has the film cut in such a way that Žofka practically disappears from it. Žofka now has no money and tries to get her job back at the hairdresser's. The dissolute boss lures her into his house, but the girl is good and escapes his clutches. Žofka, much the wiser, now welcomes loyal František's arrival.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Architekt
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
filmový herec#1
pan Richard
ředitel nakladatelství Sýkora

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
filmový herec v roli kadeřníka
filmový režisér
detektiv#1
Žofčina bytná
ředitel divadla



Film je v jazycích..
Čeština (1943)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1943)
Formát obrazu
CDS 35mm (1943)

Název
Režie
Přečteno: 321 krát
vygenerovano za: 1.0807 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)