Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Hudba srdcí
rok natočení:1934
film: Hudba srdcí / Hudba srdcí (1934)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
23.05.2015, 09:13:23

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Nadaná houslistka Milada Bendlová končí studia na konzervatoři a díky finanční podpoře houslařského mistra Strady může pokračovat ve studiu u profesora Ševčíka v Písku. Stradův syn Karel Miladu miluje a odloučení ho trápí. Profesor Ševčík je Miladiným uměním nadšen. Na jeho doporučení ji přijme impresário Benoni, který pořádá světové turné. Milada vystupuje se slavným tenoristou Štěpánem Urbancem. Oba mají obrovský úspěch. Pěvec je obletován ženami, chce však získat Miladino srdce. Vezme ji proto do svého rodiště ve Vysokých Tatrách. Benoni z reklamních důvodů veřejně oznámí jejich zasnoubení. Oba umělci jsou tím zaskočeni, Urbanec je navíc pronásledován žárlivou milenkou Věrou Madenovou. Žárlí i Karel, ale nakonec se s Miladou usmíří a na důkaz lásky přijde na její koncert. Nečekaně se tam však objeví i Věra a uprostřed představení Miladu postřelí. Milada je raněna pouze lehce. Karel ji ošetřuje a Urbanec zatím koncert dokončí. Ale mistr Strada se bohužel Karlova usmíření s Miladou nedožil.
================================================================

Talented violinist Milada Bendlová finishes her studies at the conservatory, and thanks to the financial support of the violin maestro Strada, she may continue her studies in Písek with Professor Ševčík. Strada's son Karel loves Milada and the separation bothers him. Professor Ševčík is enthusiastic about Milada's art. On his recommendation she is taken on by impresario Benoni, who organizes world tours. Milada makes her appearance with the renowned tenor Štěpán Urbanec. Both have enormous success. The singer is surrounded by women, but he wants to win the heart of Milada. Thus he takes her to his home town in the High Tatras. For publicity Benoni publicly announces their engagement. Both artists are taken unawares by this. In addition, Urbanec is followed by his jealous lover Věra Madenová. Karel is also jealous, but he eventually reconciles with Milada and as proof of his love comes to her concert. However Věra unexpectedly shows up and during the middle of the performance she shoots Milada. Milada is only lightly wounded. Karel tends to her while Urbanec finishes the concert. But maestro Strada unfortunately does not live to see Karel's reconciliation with Milada.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Námět

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
impresário Benoni

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
přítel malíře Strady
žebrák harmonikář
průvodčí lůžkových vozů



Film je v jazycích..
Čeština (1934)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1934)
Formát obrazu
CDS 35mm (1934)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1934
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 348 krát
vygenerovano za: 0.1001 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)