Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Jarní píseň
rok natočení:1944
film: Jarní píseň / Jarní píseň (1944)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
88 min.
přidal
admin
film přidaný
27.05.2015, 16:23:13

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Operní pěvkyně Jana Mirská, doprovázená sestřenicí Poldi, opouští Vídeň poté, co ji matka jejího šlechtického snoubence Franciho upozornila, že nedá souhlas k sňatku. Na cestě do Prahy se Jana ve vlaku seznámí s malířem Petrem Dominem. Mladá žena v jejich kupé začne mít porodní bolesti. Na nejbližší zastávce proto všichni tři s rodičkou vystoupí. Ujede jim však vlak. Jana se tak ocitne ve městě, odkud pocházela její matka, a rozhodne se zde nějaký čas zůstat. Zdrží se i malíř, Poldi se naopak vrátí do Vídně. Jana si svým půvabem podmaní obyvatele městečka a na jejich přání zpívá na májové mši. Spolu s ní má zpívat místní dívka Tonička, která Mirskou zbožňuje. Oblékne se však výstředně a když se jí všichni vysmějí, pokusí se o sebevraždu. Zoufalý Franci je mezitím zraněn v souboji. Jana, kterou Franciho matka odprosila, se vrací za snoubencem do Vídně.
================================================================

Jana Mirská, opera cantatrice, accompanied by her cousin Poldi, leaves Vienna after the mother of her aristocratic fiancé, Franci, has made it clear to her that she does not give her consent to the marriage. In the train on the way to Prague Jana meets the painter Petr Domin. A young woman begins to have birth pangs in their compartment. At the next stop, therefore, all accompany the woman in labour to the station house. However the train leaves without them. Jana finds herself in the town where her mother came from, and she decides to stay. The painter, too, decides the same. Poldi returns to Vienna. Jana captivates the residents of the town with her charm and at their wish she sings at the May Mass. A local girl who idolizes Mirská, Tonička, is going to sing with her. She dresses herself, however, exotically and when she becomes the object of derision, she attempts suicide. Meanwhile the desperate Franci is wounded in a duel and Jana, apologized to by his mother, returns to Vienna.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Asistent Režiséra
Kameraman

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hraběnka Oboronská
stará Pařízková

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
baronka Gizela
nádražní zaměstnanec Trnka
plukovník#1



Film je v jazycích..
Čeština (1944)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1944)
Formát obrazu
CDS 35mm (1944)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1944
Distributor
Československo
Kino

1944
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 365 krát
vygenerovano za: 0.0998 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)