Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Muž z neznáma
rok natočení:1939
film: Muž z neznáma / Muž z neznáma (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
80 min.
přidal
admin
film přidaný
11.07.2015, 14:09:47

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Psychologický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Při pobytu v Čechách se ztratil americký průmyslník Graigs. V Praze policie zadržela muže bez legitimace, nápadně podobného Graigsovi. Lékař, tajemník i zaměstnanci hotelu tvrdí, že jde o průmyslníka. Muž toto tvrzení odmítne. Když se dozví, jak tvrdý a despotický je ten, za koho je pokládán, souhlasí s odjezdem do Londýna a přijme svou novou identitu. Začne v podnicích uskutečňovat rozsáhlé sociální změny ve prospěch dělníků. Krásná paní Graigsová, která se chtěla dát rozvést, pozoruje u svého manžela změny a znovu ho začíná milovat. Pravý Graigs se po dlouhé době probírá z těžkých zranění, která utrpěl v horách. Po uzdravení se vrací do Londýna. Tam se setkává se svým dvojníkem a v hádce ho postřelí. Chce zrušit změny v továrnách, ale upustí od svého záměru, když se mimoděk dozví od jednoho z dělníků, že spokojení zaměstnanci jsou mnohem produktivnější než vykořisovaní. Graigsova žena už ví, že miluje "toho druhého". Jeho zranění není naštěstí těžké a tak mohou spolu odejít.

================================================================

The American industrialist Graigs is reported missing during a trip to Bohemia. In Prague a man with a striking resemblance to Graigs, but with no identification on him, is held by the police. The doctor, secretary and employees of the hotel claim that this man is the industrialist, but the man refuses this statement. Then he discovers that the man is notorious for his hard and despotic charakter. He agrees to travel to London where he begins to carry out extensive social changes in favour of the workers at the plants. He also discovers that Graigs is currently going through a divorce. The beautiful Mrs Graigs, however, notices the changes in her husband and begins to fall in love with him again. The real Graigs is now recovering after a long period spent nursing a serious injury which he suffered in the mountains. When his health returns to normal he goes back to London. Graigs meets his double and tries to shoot him during an argument. Unawares, a worker at his factory discourages him from abandoning the changes at the plant when he says that employee satisfaction is much more productive than exploitation. Graigs' wife already knows that she loves "the other one". Fortunately, his gunshot wounds are not serious and they are finally able to leave together.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Asistent Režiséra

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
šofér

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
člen správní rady
člen správní rady#1
strážník#1
komorná paní Graigsové



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1939
Distributor
Československo
Kino

1939
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 295 krát
vygenerovano za: 0.3723 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)