Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Prodaná nevěsta
rok natočení:1933
film: Prodaná nevěsta / Prodaná nevěsta (1933)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
117 min.
přidal
admin
film přidaný
21.12.2015, 19:43:03

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Opera
info zde :

Obsah filmu:

Mařenka, dcera sedláka Krušiny, a chudý chasník Jeník se mají rádi. Dohazovač Kecal však už pro Mařenku vybral jiného ženicha, koktavého Vaška, syna sedláka Míchy. Mařenčin otec se kdysi zavázal, že svoji dceru dá jedině Míchovu synovi. Kecal proto nabídne Jeníkovi tři sta zlatých, aby se nevěsty vzdal. Ten na obchod přistoupí. Nikdo však netuší, že Jeník je Míchův syn z prvního manželství, který v mládí odešel do světa. Mařenka, nešastná z Jeníkovy proradnosti, se rozhodne vzít si Vaška. V té chvíli do vsi přijedou komedianti a Vašek se rázem zamiluje do Esmeraldy a slíbí hrát medvěda. Kecal sezve vesničany, aby ohlásil zasnoubení Mařenky s Vaškem. K překvapení všech se ukáže, že Jeník je Míchův syn a že má podle Krušinova slibu na Mařenku stejné právo jako Vašek. Přiběhne medvěd a z jeho kůže vykoukne Vašek. Je jasné, že na ženitbu nemá rozum a Krušinovi i Míchovi dají Mařence a Jeníkovi své požehnání.
================================================================

Mařenka, the daughter of the farmer Krušina, and the poor stable boy Jeník, are in love. The matchmaker Kecal has already chosen another husband for Mařenka, the stammering son of farmer Mícha, Vašek. Mařenka's father had once bound himself to giving his daughter to Mícha's son alone. Kecal therefore offers Jeník three hundred gold pieces to give up his bride. Jeník agrees to the deal. No-one, however, knows that Jeník is Mícha's son from his first marriage who had gone off into the world in his youth. Mařenka despairs and finally decides to marry Vašek. Then a group of comedians arrives in the village and Vašek immediately falls for Esmeralda and promises to dress up as the bear. Kecal calls the villagers together to announce Mařenka's forthcoming marriage to Vašek. It is then discovered that Jeník is Mícha's son and therefore, in accordance with Krušina's promise, has the same rights to Mařenka as Vašek. The bear comes running up and Vašek peeks out of the bearskin. It is clear that he is not ready for marriage and the Krušina and Mícha families give Mařenka and Jeník their blessing.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Režie
Režie
Kameraman
Kameraman
Střih
CHoreograf

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dohazovač Kecal

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
principál komediantů



Film je v jazycích..
Čeština (1933)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1933)
Formát obrazu
CDS 35mm (1933)

Název
Režie
Přečteno: 255 krát
vygenerovano za: 0.2741 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)