Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Prstýnek
rok natočení:1944
film: Prstýnek / Prstýnek (1944)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
92 min.
přidal
admin
film přidaný
23.12.2015, 13:04:18

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Historický
info zde :
Komedie
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Jan Sochor odmítá podílet se na stavbě kapličky, kterou mají být oslaveny zázraky svatého Antonína. Faráři vysvětlí, jak to bylo před dvaceti lety s nejslavnějším zázrakem patrona vesnice. Tehdy přijelo na svůj zámek panstvo - mladá kněžna a starý nemohoucí kníže. Zdravý vzduch jim měl pomoci k vytouženému dědici. Náhodné setkání kněžny a mladého statného Sochora vedlo k tajným milostným schůzkám. Pak panstvo odjelo a kněžna porodila syna. Sochor se oženil s Baruškou a mají samé dcery. Po dvaceti letech přijíždí mladý kníže Robert a vášeň pro myslivost ho sblíží se Sochorem. Robertovi se líbí Sochorova nejstarší dcera Baruška, ale ta jeho dvoření odolává. Při tajné schůzce je přistihne Sochor a neváhá použít na knížete pásek tak, jak je u svých dětí zvyklý. Rozzuřený Robert ho dá zatknout. Uplakaná Baruška jde za otce prosit a kněžna vše urovná, aniž synovi řekla, kdo je jeho skutečným otcem.
================================================================

Jan Sochor refuses to help with the construction of a little chapel which is to celebrate the miracles of St Anthony. He tells the priest what happened twenty years ago, the most famous miracle performed by the village's patron saint. At that time a young princess and an old impotent prince came to live in their castle. The fresh air was to try to help them conceive a long-desired heir. The chance encounter between the princess and the able-bodied Sochor led to secret love trysts. Afterwards the couple left and the princess gave birth to a son. Sochor married a girl named Baruška and they had only daughters. Twenty years later the young prince Robert arrives in the village and his passion for hunting secures his friendship with Sochor. Robert grows fond of Sochor's eldest daughter, also called Baruška, but she resists his courtship. Sochor catches them during one of their secret meetings and does not hesitate to use the strap on Robert as he would his children. Robert, furious, has him arrested. In tears, Baruška begs to have her father released and the princess puts things to rights without telling her son that Sochor is his real father.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Hudba
Architekt

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
baronka
knížecí kočí pan Václav



Film je v jazycích..
Čeština (1944)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1944)
Formát obrazu
CDS 35mm (1944)

Název
Režie
Přečteno: 249 krát
vygenerovano za: 0.3163 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)