Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Skalní plemeno
rok natočení:1944
film: Skalní plemeno / Skalní plemeno (1944)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
79 min.
přidal
admin
film přidaný
10.07.2016, 21:27:18

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Střelmistra Petra Pangráce si všichni lamači z panského žulového lomu váží pro jeho schopnosti. Jenom mistr Hurt jej nemá rád. Právě do Petra se zamilovala Anka Halíková, kterou jako kantýnskou do lomu doporučil Hurt a očekával za to její vděčnost. Po jedné hádce s Hurtem se hrdý Petr urazí a z lomu odejde. Koupí si místo zvané Borovičko na druhém břehu řeky a je jediný, kdo věří, že je tam žula. Nález stavebního materiálu v blízkosti řeky by umožnil stavbu kamenného mostu. Za Ankou tajně chodí Standa, slabošský syn starosty a hospodského Zadáka. Dívka má však pro něj jen výsměch a na Standu si postěžuje jeho sestře, učitelce Pavlíně. Po mnoha dnech tvrdé práce objeví Petr ve svém dole žulu. Standa zastihne Anku na osamělém místě a když ji chce násilím obejmout, dívka se zřítí se skály. Pro podezření z vraždy je zatčen Petr. Pavlína však zasáhne a její bratr Standa se četníkům přizná.

================================================================

Explosives manager Petr Pangrác is well respected for his abilities by all the quarrymen at the granite quarry. Only master Hurt does not like him. Anka Halíková has fallen in love with Petr, but since Hurt recommended her as canteen-keeper at the quarry he expects some gratitude from her. In an argument proud Petr is offended and leaves the quarry. He buys himself a plot of land called Borovičko on the other bank of the river. Petr is the only one who believes there is granite there. If granite were found near the river, a stone bridge could be built. Standa, the unmanly son of the mayor and innkeeper Zadák, secretly visits Anka. The girl just laughs at him and she complains about him to his sister, the teacher Pavlína. After many days' hard work Petr finds granite in his mine. Standa surprises Anka in a deserted place and violently tries to have his way with her, but she falls off the cliff. Petr is arrested on suspicion of murder. But Pavlína intervenes and Standa confesses the truth to the officers of the law.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
opilec Halík
pan řídící

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ředitel panských lomů
skalák



Film je v jazycích..
Čínština (1944)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1944)
Formát obrazu
CDS 35mm (1944)

Název
Režie
Přečteno: 284 krát
vygenerovano za: 0.0828 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)