Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Skalní ševci
rok natočení:1931
film: Skalní ševci / Skalní ševci (1931)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
11.07.2016, 00:56:41

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Ševci Bambous, Čumpelík a Kysela, kteří žijí vedle sebe, se častují drobnými zlomyslnostmi. Čumpelík získá výhodnou zakázku. Má podrazit holínky nadporučíku Fohrovi s tím, že když bude práce dobře provedena, doporučí ho Fohr svým známým. Oba sousedé závistivě sledují, jak si švec maluje na vývěsní štít nápis c. a k. dodavatel. Zlomyslný Bambous pak podražené holínky ukryje a Čumpelík dá sluhovi, který přišel pro zakázku, holínky jiné, menší velikosti. V Chuchli se koná oslava spolku veteránů, které se zúčastní všichni tři sousedé, Bambous navíc s dámou. Kočárem přijíždí i nadporučík Fohr se svou slečnou. Na nohou má holínky, ale důvod, proč ho tolik tlačí, zatím nezná. Když už nemůže v holínkách déle vydržet, dá si je kolemjdoucím vojínem vyzout. Fohrova slečna se urazí, nechá ho na cestě a vrací se do Prahy. Druhý den chce nadporučík ševce vytrestat, ale Bambous se ke svému kousku přiznává, a vše je odpuštěno.


================================================================

The cobblers Bambous, Čumpelík and Kysela who live next to each other enjoy being mischievous. Čumpelík is offered good work: he is to sole first-lieutenant Fohr's boots and if he does a good job Fohr will recommend him to his fellow officers. His two neighbours watch enviously as Čumpelík repaints his trade sign with the words: "imperial and royal supplier". Bambous hides the first-lieutenant's boots and Čumpelík unwittingly gives the officer's batman another pair of boots that are too small. In Chuchle the veterans' association is having a field-day and the three cobblers all attend, Bambous bringing a ladyfriend. First- lieutenant Fohr arrives in a coach with a young lady. He has his boots on but does not yet know why they are pinching. When he cannot stand the discomfort any longer he gets a passing soldier to pull them off. His female companion is revolted and returns to Prague in the coach, leaving Fohr by the wayside. The next day Fohr goes to punish Čumpelík but Bambous admits to swapping the boots, and all is forgiven.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Scénarista
zpívá

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
příštipkář F. Čumpelík

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
plukovník vojenské posádky
sluha u nadporučíka Fohra
číšník
veterán


Epizodní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
zmoklý výletník


Film je v jazycích..
Čeština (1931)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1931)
Formát obrazu
CDS 35mm (1931)


seznam Písní, které zazněly ve filmu:
název písně
rok
délka(min.)
Osoba
Profese
1931
min.
zpívá
1931
min.
zpívá
1931
min.
zpívá

Název
Režie
Přečteno: 293 krát
vygenerovano za: 0.28 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)