Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) To byl český muzikant
rok natočení:1940
film: To byl český muzikant / To byl český muzikant (1940)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
113 min.
přidal
admin
film přidaný
22.07.2016, 20:41:36

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Hudební
info zde :
Drama
Drama
info zde :
Poetický
info zde :
Životopisný
Životopisný
info zde :

Obsah filmu:

Učitel František Kmoch má děti i své povolání rád, ale ještě raději má hudbu. Po nocích hraje na tancovačkách nebo komponuje nové skladby a proto často zaspí a do školy přijde pozdě. Řídící učitel Kmocha varuje, už kvůli své dceři Cilince, která ho má ráda. On však dává přednost hudbě a Cilinka se provdá za jiného. Zemská školní rada Kmocha suspenduje. Kmoch se spolu s rodiči stěhuje do Kolína. Sestavuje kapelu, kterou jeho příznivec baron Hrubý doporučí pro silvestrovskou zábavu. Když operní pěvkyně Sittová zazpívá Kmochovu píseň, zalíbí se jeho hudba i kolínské honoraci. Přítomni jsou i manželé Kalašovi, jejichž dcery Pepička a Márinka Kmocha milují. Kmoch je brzy jmenován kapelníkem sokolské hudby v Kolíně, s níž úspěšně koncertuje v Brně. Po návratu se dozví, že Márinka zemřela. Ožení se s Pepičkou a brzy mají několik dětí. Se svou kapelou Kmoch úspěšně koncertuje ve světě a šíří slávu české hudby.

================================================================

František Kmoch is a teacher who likes children and his profession but his overriding passion is music. At night he plays at dances or writes songs and therefore often oversleeps and comes to work late. The school principal warns him about this. The principal's daughter Cilinka is fond of Kmoch but he prefers music and so she marries somebody else. The provincial inspectorate suspends Kmoch. Kmoch and his parents move to Kolín. He forms a band which his patron, baron Hrubý, recommends for the New Year's Eve festivities. When the opera singer Sittová sings one of Kmoch's songs, Kolín's upper crust take a liking to his music. Among them are Mr and Mrs Kalaš, whose daughters Pepička and Márinka are in love with Kmoch. He is appointed band leader of the Sokol organisation in Kolín, and a concert he directs goes down well in Brno. On his return he learns that Márinka has died. He marries Pepička and they soon have several children. Kmoch's band is successful on concert trips abroad where he spreads awareness of Czech music.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
lesník
Karáskův otec

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hlasatel rozhlasu
farář
kolínský měšťan#1
kolínská panička#1



Film je v jazycích..
Čeština (1940)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1940)
Formát obrazu
CDS 35mm (1940)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1940
Distributor
Československo
Kino

1940
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 310 krát
vygenerovano za: 1.6818 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)