Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Vzdušné torpédo 48
rok natočení:1936
film: Vzdušné torpédo 48 / Vzdušné torpédo 48 (1936)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
90 min.
přidal
admin
film přidaný
27.08.2016, 21:24:55

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :
Crime
Kriminální
info zde :
Dobrodružný
info zde :
Psychologický
info zde :

Obsah filmu:

Poručík letectva Petr Nor je generálem Heroldem pověřen předstírat, že vynalezl vzdušné torpédo 48. Kvůli pracovní schůzce nemůže jít na koncert se svou snoubenkou Helenou, vnučkou doktora Marvana. Místo něho jde kolega nadporučík Jan Domin. Ten se na koncertě domnívá, že ve virtuosce Ireně Vengerové poznal svoji známou, a dává si s ní schůzku v zahradě. Zanedlouho najde doktor Marvan v zahradě zavražděného Jana Domina. Následující den je v účastníkovi porady o torpédu odhalen špion, vydávající se za Jana Domina. Plukovník Švarc ho nechá uprchnout, aby se v jeho stopách dostal k celé vyzvědačské bandě. Šéf vyzvědačů Gettering pověří špionku Irenu Vengerovou, aby získala od Nora všechny informace o torpédu. Irena odmítne, protože se do Nora zamilovala. Švarc dá celou bandu zatknout, jen Getteringovi se podaří prchnout v letadle. Petr Nor, který ho stíhá, se neodváží střílet, protože zjistí, že v letadle je také Irena. Gettering, který je nakonec dostižen, se otráví.

================================================================

Air Force Lieutenant Petr Nor is assigned by General Herold to pretend that he has invented air torpedo 48. Because of a work meeting he cannot attend a concert with his fiancée Helena, the granddaughter of Dr. Marvan. In his stead his colleague First Lieutenant Jan Domin accompanies her. At the concert Domin imagines that he knows the virtuoso Irena Vengerova as his acquaintance, and he makes a date with her in the garden. Before long Dr. Marvan finds the murdered Jan Domin in the garden. The next day as the participants are deliberating on the torpedo a spy is exposed who is passing himself of as Jan Domin. Colonel Švarc lets him escape so that his trail will lead to the whole spy ring. The head of the spy ring Gettering assigns Irena Vengerová the task of obtaining from Nor all information on the torpedo. Irena refuses because she is in love with Nor. Švarc has the entire spy ring arrested. Gettering manages to escape by plane. Petr Nor, who pursues him, does not dare shoot at the plane because he discovers that Irena is also on board. Gettering, who is eventually arrested, poisons himself.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Kameraman
Kameraman
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
lékař MUDr.Marvan
vyšetřující komisař

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
člen Getteringovy bandy
člen Getteringovy bandy#1
host na koncertě#1



Film je v jazycích..
Čeština (1936)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1936)
Formát obrazu
CDS 35mm (1936)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1937
Distributor
Československo
Kino

1936
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 227 krát
vygenerovano za: 0.785 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)