Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Žena na rozcestí
rok natočení:1937
film: Žena na rozcestí / Žena na rozcestí (1937)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
93 min.
přidal
admin
film přidaný
11.10.2016, 17:43:31

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Vojnar, úředník v pojišovně, žije skromně se svou ženou Jindrou do chvíle, kdy se setká se spolužákem Hodašem, generálním ředitelem železáren. Hodaš ho seznámí se Soňou, která se chce stát filmovou hvězdou a doufá, že Hodaš bude její film financovat. Vojnar se do Soni zamiluje a když zdědí po své tetě peníze, rozvede se a ožení se s ní. Zahrne ji bohatstvím a dá jí také peníze pro libretistu Kašpara, který Soně slibuje napsat scénář. Jindra se po rozvodu zhroutí a chce spáchat sebevraždu. V poslední chvíli jí její úmysl rozmluví neznámý muž. Jindra pak najde sílu pro samostatný život a přijme místo v advokátní kanceláři doktora Polanského. Kašpar uteče i s penězi do ciziny. Soňa, která přivedla manžela na mizinu, ho začne nenávidět. Rozhodne se, že ho otráví a vinu svede na Jindru. Nasype Vojnarovi do kávy jed a k umírajícímu Vojnarovi pozve Jindru. Polanský, kterého Jindra informovala o údajné nemoci bývalého manžela, telefonuje k Vojnarovým. Soňa zvedne sluchátko a vzápětí je odloží, nebo právě přichází Jindra. Tak Polanský vyslechne v telefonu Sonino přiznání a její nařčení Jindry z vraždy. Přichází pak právě včas, aby Soňu usvědčil. Vojnar se uzdraví, ale definitivně ztrácí Jindru, která svůj život i štěstí spojila s Polanským.

================================================================

Vojnar, a clerk in the insurance bureau, lives modestly with his wife Jindra until the moment he meets his schoolmate Hodaš, the general director of an ironworks. Hodaš introduces him to Soňa, who wants to become a film star and hopes that Hodaš will finance her film. Vojnar falls in love with Soňa, and when he inherits some money from his aunt he divorces his wife and marries her. He lavishes her with riches and also gives her money for the librettist Kašpar who promises Soňa to write a screenplay. Jindra has a breakdown after the divorce and she wants to commit suicide. At the last moment an unknown man talks her out of it. Jindra finds strength for a life on her own and she takes a position in the office of Doctor Polanský. Kašpar flees with the money abroad. Soňa, who has reduced her husband to penury, begins to hate him, and she decides to poison him and direct the blame at Jindra. She pours poison into Vojnar's coffee and invites Jindra to her apartment, to the dying Vojnar. Apprised by Jindra, Polanský tries telephoning at Vojnar's. Soňa picks up the receiver and at once lays it down as Jindra is just arriving. So Polanský overhears in the telephone Soňa's admittance and her accusation of Jindra for murder. He shows up just in time to prove Soňa guilty.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
úředník pojištovny Karel


Film je v jazycích..
Čeština (1937)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1937)
Formát obrazu
CDS 35mm (1937)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1937
Distributor
Československo
Kino

1937
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 188 krát
vygenerovano za: 0.2361 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)