Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Žíznivé mládí
rok natočení:1943
film: Žíznivé mládí / Žíznivé mládí (1943)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
82 min.
přidal
admin
film přidaný
16.11.2016, 18:39:22

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Žena chalupníka Marka má nemanželského syna Jarku se statkářem Navrátilem, který se o chlapce nezajímá. Marek své ženě její prohřešek vyčítá i po letech, vyhýbá se práci a propíjí peníze. Jarka je hodný chlapec a své matce je velkou oporou. Má rád Lidušku, která žije sama se svým otcem, převozníkem Králem. Její matka je již dávno opustila. Marek se přátelí s tulákem Doubkem, který přicházívá do vesnice každé léto na sezonní zemědělské práce. Liduška se Doubkovi líbí a ani romantické dospívající děvče není k němu lhostejné. Jarka na Doubka žárlí a kvůli němu se s Liduškou pohádá. Z Prahy přijede Králová. Znovu však zjistí, že není schopna žít na venkově a odjíždí, aniž se setká se svou dcerou. Marek potřebuje peníze pro svou milenku, šenkýřku Marii, a vyloupí spolu s Doubkem Navrátilovu pokladnu. Po krádeži je Doubek brzy zatčen a Marek se na útěku před policií utopí. Navrátil, jehož manželství zůstalo bezdětné, by rád odčinil svou dlouholetou lhostejnost k synovi a nabízí Markové a Jarkovi peníze. Oba je však hrdě odmítnou. Liduška se smíří s Jarkou.

================================================================

The wife of cottager Marek has an illegitimate son, Jaroslav, with landowner Navrátil, who has no interest in the boy. Marek reproaches his wife for her misbehaviour even after many years, avoids working, and drinks away their money. Jaroslav is a good boy and his mother is a great support. He likes Liduška, who lives alone with her father, the ferryman Král. Her mother has long ago abandoned them. Marek makes friends with the vagabond Doubek, who usually comes to the village each summer for seasonal farm work. Doubek takes a fancy to Liduška, and the romantic adolescent girl is not indifferent to him. Jaroslav is jealous of Doubek and on account of him he quarrels with Liduška. Mrs. Králová comes from Prague, but she leaves at once without having met with her daughter. Marek needs money for his lover, the innkeeper Marie, and together with Doubek he burglarizes Navrátil's safe. Doubek is soon arrested after the theft and Marek drowns in fleeing from the police. Navrátil, whose marriage has remained childless, would like to redress his long years of indifference toward his son by offering Mrs. Marková and Jaroslav money. Both, however, proudly refuse it. Liduška makes up with Jaroslav.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Architekt

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hajný František Mařinec

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
četnický strážmistr#1



Film je v jazycích..
Čeština (1943)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1943)
Formát obrazu
CDS 35mm (1943)

Název
Režie
Přečteno: 222 krát
vygenerovano za: 0.0823 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)