Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Akce B
rok natočení:1951
film: Akce B / Akce B (1951)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
17.11.2016, 12:07:58

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Dobrodružný
info zde :

Obsah filmu:

Dva roky po skončení druhé světové války se zbytky oddílů Ukrajinské povstalecké armády zvaných banderovci podle bývalého velitele Stepana Bandery, snaží dostat z Polska přes Slovensko na západ do Německa. Protože i na území Československa podnikají diverzní akce, jsou k jejich likvidaci nasazeny oddíly armády a Sboru národní bezpečnosti. Jejich příslušníci jsou varováni před možným setkáním se špiony a spolupracovníky banderovců. Vyšetřovatelé SNB mezitím zatýkají příslušníky katolického kléru, kteří obstarávají diverzantům zbraně a falešné doklady. Vojáci operují v oblasti Malé Fatry, ale potvrdí se, že v jejich blízkosti musí být někdo, kdo banderovce informuje o plánovaných pohybech. Zrádcem je poručík Rychta, který je nakonec usvědčen. V malé krčmě se zalíbí vojínu Ondrovi dívka Anička, v níž je později také poznána spolupracovnice banderovců. Propukají přestřelky, někteří banderovci jsou zatčeni, na obou stranách jsou ztráty na životech. V listopadu roku 1947 se po zajetí zbývající skupiny banderovců podaří znovu obnovit na Slovensku klid a mír.


================================================================

Two years after the end of the Second World War, the remnants of Ukrainian Insurgence Army, called the Bandera's after their former commander Stepan Bandera, are trying to get from Poland through Slovakia to Germany in the West. They resort to sabotages also on Czechoslovak territory, and therefore army and police units are deployed to capture them. Soldiers and policemen are warned about the danger of encountering spies and collaborators of the Bandera's. In the meantime police investigators are arresting catholic clergy for supplying the saboteurs with weapons and false documents. Soldiers are operating in the area of Small Fatra, and it seems there must be someone amongst them who provides the Bandera's with information about planned movements of the army. The traitor turns out to be Lieutenant Rychta, and eventually they have enough evidence of his guilt to convict him. In a small wine cellar private Ondra is attracted to a girl called Anička, who is later also discovered to have links with the Bandera's. Shoot-outs break out, some of the Bandera's are arrested, lives are lost on both sides. In November 1947, after arresting remnants of the Bandera's, it is possible to restore law and order in Slovakia again.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Scénarista

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
poručík Málek
kněz



Film je v jazycích..
Čeština (1951)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1951)
Formát obrazu
CDS 35mm (1951)

Název
Režie
Přečteno: 193 krát
vygenerovano za: 0.0661 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)