Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Alena
rok natočení:1947
film: Alena / Alena (1947)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
95 min.
přidal
admin
film přidaný
17.11.2016, 13:33:39

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Historický
info zde :

Obsah filmu:

Platnéřský mistr Tomáš má mladou ženu Alenu, na kterou velmi žárlí. Jednoho dne Alenu spatří pán města a rozhodne se, že ji získá pro sebe. Aby měl volnou ruku k milostným pletkám, pošle mistra Tomáše na zkušenou do Flander. Žárlivý manžel si neví rady jak zajistit počestnost půvabné manželky po dobu své nepřítomnosti a nakonec přijme pomoc čerta, kterému za odměnu upíše duši. Čert v podobě mistra Ondřeje pracuje v Tomášově dílně a pilně hlídá Alenu před různými nápadníky a před pánem města. Nakonec se však do Aleny zamiluje sám a stane se jejím milencem. Za svou lásku je potrestán ztrátou nadpřirozených schopností, a proto Alenu přestane zajímat. A když se po třech měsících Tomáš vrátí, Alena přísahá, že dala čertovi tělo a duši jen proto, aby zachránila vlastního muže. Tímto přiznáním osvobodí Tomáše od smlouvy s ïáblem, ale zároveň se sama odsoudí do pekla. Ïábel získal její duši náhradou za Tomášovu a může se vrátit mezi pekelníky. Po paní Aleně zůstala jen černá díra ve stropě.

================================================================

Master armourer Tomáš has young wife Alena, of whom he is very jealous. One day the ruler of town sees Alena and decides to win her over for himself. To get a free hand for his love affairs, he sends Master Tomáš to acquire more skills in Flanders. Jealous husband does not know how to secure fidelity of his beautiful wife while he is away, and finally accepts aid of the devil, to whom he signs his soul as a reward. Devil in the disguise of Master Ondřej works in Tomáš's workshop and protects Alena against various courtiers and the ruler of town. But finally he falls in love with Alena himself and becomes her lover. For his love he is punished by losing his supernatural powers, and so does not attract Alena any more. And when after three months Tomáš returns back, Alena swears she gave her body and soul to the devil only to save her own husband. By this confession she frees Tomáš from the deal with devil, but at the same time condemns herself to hell. Devil gained her soul as a replacement for that of Tomáš, and can return back to his fellow fiends. All that is left of lady Alena is just a black hole in the ceiling.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
radní Martin
otec Hilarius



Film je v jazycích..
Čeština (1947)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1947)
Formát obrazu
CDS 35mm (1947)
1.37 : 1 (1947)

Název
Režie
Přečteno: 170 krát
vygenerovano za: 0.0833 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)