Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Blázni mezi námi
rok natočení:1955
film: Blázni mezi námi / Blázni mezi námi (1955)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
17.11.2016, 19:27:08

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Mladý muž jdoucí po ulici si všimne tří běžících lidí v pruhovaném oblečení, kteří však vzápětí zmizí za rohem. Muž má v úmyslu koupit si kabát. Vedoucí prodejny oděvů ho však přesvědčuje, aby si koupil plavky, nebo výroba je v předstihu a nyní v zimě mají proto jenom letní zboží. Přes mužův odpor mu vedoucí vnutí plátěný tenisový oblek. V obchodě s rybami má prodavačka neřešitelný problém. Zákazníci by chtěli jenom části ryby, ale ona ji odmítá naporcovat, protože neví, jak by určila cenu. Mladý zákazník, který právě přišel, proto koupí celou pětikilovou rybu a sám ji ostatním zákazníkům rozprodá. Na něj ovšem nakonec zbude pouze rybí hlava. V lékárně nutí magistra mladíkovi ricinový olej v lahvičce a odmítá mu jej dát v želatinových kapslích, protože to nebylo napsáno na receptu. Mladík si málem zoufá. Vzápětí však přicházejí ošetřovatelé, kteří postupně všechny prodavače odvedou do sanitky. Byli to totiž pacienti, kteří utekli z psychiatrické léčebny.

================================================================

Young man walking down the street notices three running people in striped clothes, who disappear around the corner. The man intends to buy himself a coat. The clothes store manager tries to persuade him to buy a swimsuit instead, because the manufacturers are planning ahead, and therefore now in winter they have only summer goods. Despite the man's objections he forces him to buy tennis outfit. In a fish shop the shop assistant has an unsolvable problem. Customers want only parts of fish, but she refuses to chop it, because she does not know how to set its price. A young customer who just came decided to buy the whole five-kilogram fish, and sells the parts to the customers himself. He is left only with the fish head. At a pharmacy the chemist dispenses to a young man the castor oil in a bottle and refuses to give him gelatine capsules, because it was not specified in the prescription. The young man is desperate. Soon afterwards come young male nurses, who subsequently take all shop assistants to an ambulance. They were patients who escaped from a psychiatric hospital.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
magistr



Film je v jazycích..
Čeština (1955)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1955)
Formát obrazu
CDS 35mm (1955)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1955
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 157 krát
vygenerovano za: 0.1075 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)