Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Cesta zpátky
rok natočení:1958
film: Cesta zpátky / Cesta zpátky (1958)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
92 min.
přidal
admin
film přidaný
27.12.2016, 22:13:44

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Dan, Freddy a Carda bloumají Prahou a uvažují, jak získat peníze. Rozhodnou se oloupit pokladní kina, ale jsou zadrženi náhodným chodcem. Při rvačce přijde Freddy o bundu, ale nakonec všichni tři chlapci utečou. Freddy má strach z návratu domů a ukryje se v přístavu. Policie zjistí jeho totožnost z dokladů nalezených v bundě. V přístavu se Freddy setká s celnicí Tonkou a vzbudí její lítost smyšlenou historkou o násilnickém otci. Zpráva o smrti muže, s nímž se popral, utvrdí Freddyho v přesvědčení, že se musí dále skrývat. Policie pátrá po Freddym v továrně, kde hoši pracují. Carda se chce přiznat. Dan ho opije a vyzve k závodu na motorce. Carda havaruje a zabije se. Dan se rozhodne dostat Freddyho za hranice s pomocí svého otce. Tonka navštíví Freddyho otce, dozví se pravdu a přemluví Freddyho, aby se přihlásil na policii. Freddy odmítne Danovu pomoc a dojde ke rvačce. Freddy uteče a jde se udat. Danův otec vidí jedinou možnost záchrany svého syna v tom, že ho pošle za hranice místo Freddyho.

================================================================

Dan, Freddy and Carda are roaming about Prague thinking of how to get some money. They decide to break into the box-office of a cinema, but a passer-by interferes. Freddy loses his jacket in the fight, but all three young men escape at the end. Freddy is afraid to return home and is hiding at the docks. The police identify him from his papers, which they found in the jacket. At the docks Freddy meets the customs officer Tonka and stirs her to pity with a made-up story about a bullying father. The news about the death of the man with whom he had a fight, confirms Freddy in his belief that he has to keep on hiding. The police are looking for Freddy in the factory in which the three young men work. Carda wants to confess. Dan gets him drunk and challenges him to a motor race. Carda's motorbike crashes and he dies in the accident. Dan decides to get Freddy across the border with the help of his father. Tonka visits Freddy's father, discovers the truth and persuades Freddy to surrender to the police. Freddy refuses Dan's help and there is a fight. Freddy escapes and is going to surrender to the police. Dan's father sees the only possibility being to save his son by sending him across the border instead of Freddy.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1958)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1958)
Formát obrazu
CDS 35mm (1958)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1959
Distributor
Československo
Kino

1958
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 188 krát
vygenerovano za: 0.4168 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)