Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Divá Bára
rok natočení:1949
film: Divá Bára / Divá Bára (1949)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
73 min.
přidal
admin
film přidaný
08.01.2017, 14:18:28

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Báře, dceři obecního pastýře, nadbíhají všichni mládenci z vesnice. To se vůbec nelíbí rodičům selských synků, kteří věří pověrčivým tetkám, že Bára je dítětem polednice. Krásná dívka má jedinou přítelkyni, farářovu schovanku Elišku. Také farář má Báru rád a vždy se jí zastává. O Elišku usiluje panský správce Sláma, ale Eliška miluje studenta z Prahy. Bára se rozhodne, že Slámu odradí od námluv. Převlékne se za strašidlo, u hřbitova k smrti správce vyděsí a přinutí ho ke slibu, že Elišku nechá na pokoji. Slámův kočí však vzbouří celou vesnici a vesničané ve strašidle poznají Báru. Za trest ji zavřou do márnice. Vesničtí mládenci Josífek a Vojta chtějí Báře pomoci. Josífek odjede na koni pro myslivce, kterému se Bára už dávno zalíbila, a Vojta utíká k márnici. Zde při ostrém střetu se svým otcem upustí lucernu a márnice okamžitě vzplane. Naštěstí přijede včas myslivec a Báru si odvede k sobě, pryč od pověrčivých vesničanů.

================================================================

Bára, the daughter of a communal herdsman, is pursued by all the young men from the village. The parents of the village boys are not pleased with this at all, because they believe the superstitious old women who claim that Bára is a daughter of a noonday-witch. The beautiful girl has one friend, Eliška, foster-daughter of the parish priest. The priest also likes Bára and always takes her side. The manorial administrator Sláma is trying to win Eliška, but Eliška loves a student from Prague. Bára decides to frighten Sláma away from his courtship. She disguises herself as a ghost, scares Sláma to death near the graveyard and makes him promise to leave Eliška in peace. But Sláma's coachman alarms the entire village and they recognize Bára in the ghost. They lock her in the morgue to punish her. The village boys Josífek and Vojta want to help Bára. Josífek goes on his horse to get the huntsman who has liked Bára already for a long time, and Vojta is running to the morgue. Here, in a nasty quarrel with his father, he drops a lantern and the morgue starts burning instantly. Fortunately, the huntsman arrives in time, and takes Bára with him, away from the superstitious village folks.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Vlček
kočí



Film je v jazycích..
Čeština (1949)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1949)
Formát obrazu
CDS 35mm (1949)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1949
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 241 krát
vygenerovano za: 0.3127 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)