Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Křížová trojka
rok natočení:1948
film: Křížová trojka / Křížová trojka (1948)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
23.04.2017, 11:40:13

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Crime
Kriminální
info zde :

Obsah filmu:

Na Červeném Hrádku, zkonfiskovaném po druhé světové válce šlechtickému majiteli, bylo zřízeno učňovské rekreační středisko. Přítomnost učňů se nelíbí ani bývalým zámeckým zaměstnancům a ani profesoru Zachovi, který si přijel na Hrádek prohlédnout starožitnosti. A přece právě dva z učňů, Honza a Petr, přispějí k odhalení zlodějů, kteří chtějí ukrást vzácný medicejský křížek. Chlapci se totiž vydali na tajný průzkum zámku a muzea v době, kdy Zach pořádá spiritistickou seanci, kterou chce využít ke krádeži. Jeho záměr i záměr dalších dvou zlodějů, advokáta Hadrbolce a jeho úředníka Kavana, překazí historik dr. Jirsa, který posuzoval zámeckou sbírku. Pro usvědčení zlodějů bylo důležité svědectví Honzy a Petra, kteří u trezoru s křížkem zahlédli jednoho ze zlodějů a všimli si jeho hodinek se světélkujícím ciferníkem. Zlodějská trojice je zatčena.

================================================================

An apprentices' recreation training centre has been established at Červený Hrádek, a property confiscated from its aristocratic owner after the Second World War. The presence of the apprentices irritates the former castle staff and professor Zach who has arrived at Hrádek to take a look round the antiques. However, two of the boys, Honza and Petr, are partly responsible for the discovery of thieves who try to steal the rare Medici Cross. The boys had set off on a secret tour of the castle and museum just when Zach was conducting a séance which he intended to use as a cover-up for the theft. His intentions and those of two other thieves, the lawyer Hadrbolec and his clerk Kavan, are thwarted by the historian Dr Jirsa who is evaluating the castle collection. The testimony of Honza and Petr is important to apprehend the thieves - they had caught sight of one of the thieves near the safe containing the Cross and had noticed his watch with its illuminated dial. The three burglars are arrested.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
dr. Jaroslav Jirsa

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
kastelán Ferdinand Lebeda



Film je v jazycích..
Čeština (1948)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1948)
Formát obrazu
CDS 35mm (1948)

Název
Režie
Přečteno: 177 krát
vygenerovano za: 0.0534 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)