Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Křižovatka života
rok natočení:1948
film: Křižovatka života / Křižovatka života (1948)
Základní info k filmu
typ filmu: Krátky film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
25.04.2017, 15:38:05

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Young Karel Suk asks his father what he will be when he grows up. His father replies that the answer is obvious, he will learn the same profession as him, he will study law. A few years pass. Karel is not a good student and he is bored at school. A few years later we see him as an unsuccessful young man. After abandoning university he becomes a dissatisfied clerk whom his wife treats only with ostentatious contempt. The world of film helps Karel return to his childhood. His father, now wiser, this time allows him to make his own choices. The boy thinks he could become a car mechanic. This was also not the right choice. Karel, now grown up, is again dissatisfied with his work. His father should have made use of the careers advisory service where the child is put through various tests and given specialist advice in order to discover where his talents lie. This time it seems as if the choice is right. Karel will probably become a window-dresser. He is not the studious type but he has obvious artistic talents.
================================================================

Malý Karel Suk se ptá otce, čím se může stát, až bude velký. Otec odpoví, že samozřejmě bude tím čím on, totiž advokátem. Uplyne několik let. Karel není dobrý student a ve škole se nudí. Po dalších několika letech ho vidíme jako neúspěšného mladého muže. Po nedokončeném vysokoškolském studiu se stal jen nespokojeným úředníkem, kterým manželka okázale pohrdá. Filmová technika umožní Karlovi vrátit se zpět do dětství. Poučený otec mu tentokrát umožní, aby si sám vybral. Chlapec si myslí, že by mohl být automechanikem. Ani to nebyla správná volba. Dospělý Karel je se svým zaměstnáním opět nespokojen. Správně měl otec využít poradnu pro volbu povolání. Tam dítě projde testy a dostane se mu odborné rady, pro co má vlohy. Tentokrát se zdá, že to bude to pravé. Karel se pravděpodobně stane aranžérem. Není totiž právě studijní typ, ale má výrazné výtvarné nadání.
================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1948)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1948)
Formát obrazu
CDS 35mm (1948)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1948
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 169 krát
vygenerovano za: 0.0972 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)