Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Návštěva z oblak
rok natočení:1955
film: Návštěva z oblak / Návštěva z oblak (1955)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
72 min.
přidal
admin
film přidaný
03.07.2017, 21:35:19

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Družstevníci v Trnkově spolu s předsedou MNV a předsedou družstva jsou přesvědčeni, že dokáží v případě nutnosti uchránit výsledky své práce. Proto pokládají za zbytečné zakládat v obci odbočku Svazarmu. Představitelé Svazarmu z patronátního závodu se rozhodnou, že jim dají lekci. U příležitosti Dne brannosti vyhlásí veřejně, že do Trnkova pošlou skupinu výsadkářů s úkolem do čtyřiadvaceti hodin zajmout předsedu družstva Martina Bláhu. Družstevníci výzvu přijmou, přidělí Martinovi tělesnou stráž a rozestaví hlídky. Několikrát se domnívají, že už jsou výsadkářům na stopě, ale zkušená parta vždy unikne a dokonce uzme z budovy MNV čestnou standartu za nejvyšší hektarový výnos v kraji. Před stanovenou lhůtou pak zajme Martina novinářka Alena Veselá, která rovněž patří ke skupině výsadkářů. Martin sebekriticky dozná, že nestačí jen dobře pracovat. Prohra mu také nebrání v jeho sympatiích k Aleně.

================================================================

Cooperative members in Trnkov, the chairman of the Municipal National Committee and the chairman of the cooperative are convinced that they will be able to protect the results of their work if needs be. Thus they deem it unnecessary to establish a branch of the Svazarm (Union for Cooperation with the Army) in their village. The representatives of Svazarm from the sponsoring concern decide to teach them a lesson. On the Day of Defensive Power they publicly announce that they will send a group of paratroopers to Trnkov with the task of capturing the chairman of the cooperative Martin Bláha within 24 hours. The cooperative members take up the challenge, they employ a bodyguard for Martin and station various watches. On several occasions they believe that they are on the paratroopers' trail but the experienced group always give them the slip and even steal from the Committee building the honorary standard awarded for the greatest yield per hectare in the region. Before the time is up Martin is captured by Alena Veselá, a journalist and also part of the paratrooper division. In self-critical mode, Martin admits that hard work is not enough. Losing the game, however, does not prevent him from developing feelings for Alena.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
družstevník Adam



Film je v jazycích..
Čeština (1955)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1955)
Formát obrazu
CDS 35mm (1955)

Název
Režie
Přečteno: 162 krát
vygenerovano za: 0.0858 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)