Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Neporažení
rok natočení:1956
film: Neporažení / Neporažení (1956)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
87 min.
přidal
admin
film přidaný
26.08.2017, 17:24:57

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
War
Válečný
info zde :

Obsah filmu:

Odhodlání československé armády bránit v září roku 1938 vlast je zmarněno mnichovským diktátem. V březnu roku 1939 střeží jednotka štábního kapitána Richtera skladiště obilí nedaleko nových hranic okleštěné republiky. Jednotka je bez spojení, a proto Richter pošle nadporučíka Žáčka pro instrukce na divizi. Žáček přiveze rozkaz: nepřekážet německé armádě při obsazování země a pořídit pro Němce seznam komunistů. Richter odmítne rozkaz splnit. Je však bezradný a od desátníka Říhy žádá o stanovisko komunistů k posledním událostem. Říha navrhuje spojit se s ostatními jednotkami a rozdat zbraně dělníkům. Jeho návrh je pro Richtera nepřijatelný. V noci rozhlas vysílá zprávu o obsazování země německými vojsky a rozkaz pro všechna velitelství složit zbraně do rukou Němců. Richterova posádka pod Říhovým velením se rozhodne pro boj. Žáček chce zbraní donutit Richtera ke kapitulaci a vojáci proto Žáčka zastřelí. Německá armáda se blíží k objektu posádky. Rozpoutá se zuřivý boj. Teprve německá dělostřelecká palba přiměje posádku k ústupu. Richter se v bezvýchodné situaci zastřelí, Říha kryje ústup. Zbytek statečných obránců odváží loïka přes řeku.

================================================================

The determination of the Czechoslovak army to defend its country in September of 1938 is rendered futile by the Munich dictate. In March 1939 a unit headed by Staff captain Richter is guarding a grain reserve not far from the new borders of the seized Republic. The unit has no radio contact and so Richter sends Lieutenant Žáček for instructions for the division. Žáček brings back the order: not to obstruct the German army in their occupation of the country and to compile a list of Communists for the Germans. Richter refuses to carry out this order. He is at a loss what to do, however, and asks Corporal Říha for the Communists' view of the most recent events. Říha proposes linking up with the other units and distributing weapons among the workers. Richter finds this proposal unacceptable. During the night the radio sends out a report of the occupation of the country by the German troops and the order for all commands to hand in their weapons to the Germans. Under Říha's authority, Richter's garrison decides to fight. With a weapon in his hand Žáček tries to force Richter to capitulate so the soldiers shoot him dead. The German army is approaching the garrison building. A furious battle ensues. Finally, German cannon fire forces the garrison to retreat.
================================================================


obsazení:
Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
ilegální pracovník Jura
škpt. Richter



Film je v jazycích..
Čeština (1956)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1956)
Formát obrazu
CDS 35mm (1956)

Název
Režie
Přečteno: 207 krát
vygenerovano za: 0.3703 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)