Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Polibek ze stadionu
rok natočení:1947
film: Polibek ze stadionu / Polibek ze stadionu (1947)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
79 min.
přidal
admin
film přidaný
28.12.2017, 15:16:02

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Vítězství Rakouska nad Švédskem na Mistrovství světa v ledním hokeji v Praze roku 1947 dopomohlo Československu k získání titulu mistrů světa. Po zápase jásot diváků na stadionu nezná mezí a tak se stane, že zubaře Jana Vaněčka z radosti políbí neznámá dívka. Polibek zachytí filmová kamera a v kině jej pak spatří ve filmovém žurnálu Vaněčkova snoubenka Lída. Velmi se rozhněvá a již nechce Vaněčka vidět. Vaněček proto požádá přítele Oldřicha o pomoc při usmíření s Lídou. Sám hledá dívku ze stadionu, aby mu před Lídou dosvědčila nevinu. Po mnoha nezdarech zjistí, že dívka se jmenuje Věra a je prodavačkou v obchodním domě. Věra bez váhání souhlasí, že se s Lídou setká. Oldřich schůzku opakovaně sjedná, ale z nejrůznějších důvodů k ní nikdy nedojde. Vaněček se proto stále znovu setkává jenom s Věrou, až se oba do sebe zamilují. A protože se mezitím Lída a Oldřich také sblížili, končí celá aféra s polibkem šastně.

================================================================

Austria's win over Sweden at the world ice-hockey championships in Prague in 1947 helps Czechoslovakia win the title of World Champion. After the final match, the spectators break out in huge cheers and the dentist Jan Vaněček finds himself kissed by a strange thrilled girl. The kiss is captured on film and Vaněček's fiancée Lída sees it during a film newsreel screening. She is furious with him and no longer wants to see him. Thus Vaněček asks his friend Oldřich for help in getting back with Lída. He himself starts looking for the girl from the stadium in order to prove his innocence to Lída. After various failures he discovers that the girl's name is Věra and that she is a shop assistant in a department store. Věra immediately agrees to meet up with Lída. Oldřich sets up the meeting on several occasions but, for various reasons, it never takes place. So Vaněček continues to meet Věra on his own and they fall in love. And since Lída and Oldřich have meanwhile got to know each other better, the whole affair ends happily with a kiss.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Námět
Scénarista
Hudba
Vedoucí výroby

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
účetní Malík



Film je v jazycích..
Čeština (1947)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1947)
Formát obrazu
CDS 35mm (1947)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1947
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 133 krát
vygenerovano za: 0.1499 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)